V derbiju brez zmagovalca

V derbiju brez zmagovalca

AHA EMMI Bistrica – Cirkulane 1:1 (0:0)

04.09.2016

Športni park Bistrica, gledalcev 200, sodniki: Mileta (Ptuj), Dovnik (Ivanjkovci), Ivanuša (Ptuj).
Strelci: 1:0 Žilić (18.), 1:1 Sitar (90+2)

Aha Emmi Bistrica: Dabanovič, Lipoglav, Hrušman (od 88. Kovačič), Frelih, Kusič, Horvat (od 75. Motaln), Topič, Mlinar (od 75. Jelenko), Leskovar (Danilovič A.), Polegek, Žilić.

Rumeni kartoni: Hrušman, Mlinar; Cesar.
Rdeči kartoni: /

Potem, ko so sredi tedna v pokalnem tekmovanju v Poljčanah ugnali Boč z 2:0, so v prvem domačem srečanju nove sezone Superlige MNZ Ptuj Bistričani gostili ekipo Cirkulan.

Gostje so v Slovensko Bistrico prišli kot vodilna ekipa, saj so v uvodnem krogu nadigrali Skorbo s 3:0, medtem ko so jim za vrat pihali prav nogometaši iz mesta aluminija, ki so v gosteh z 2:1 premagali ekipo iz Bukovcev.

Bistriški nogometaši so od začetka srečanja prevladali na igrišču, vendar večje posesti žoge niso znali okronati z zadetkom. Gostje so se uspešno branili ter svoje moči usmerili v morebitne protinapade. Eden takšnih »izletov« se je zgodil v 12. minuti srečanja, ko je po lepem predložku s strani udarec z glavo enega izmed gostujočih igralcev zletel tik mimo desne vratnice sicer zanesljivega  bistriškega vratarja Jake Dabanoviča.

V 18. minuti so bistriški nogometaši izvedli lepo akcijo po desni strani, ki pa so jo nogometaši Cirkulan s prekrškom zaustavili tik pred kazenskim prostorom. Prosti strel je fantastično izvedel še ne 19 letni Edin Žilić ter zadel levi zgornji kot vratarja Denisa Zajca. Vsekakor zadetek, ki se ga nebi sramovala niti legendarna Ronaldinho in Andrea Pirlo.

Po zadetku so Bistričani še naprej kontrolirali potek igre,vendar si, podobno kot gostje, niso priigrali omembe vredne priložnosti. V 42. minuti sta si rumena kartona zaradi petelinjenja prislužila Miha Hrušman in Blaž Cesar, domači igralci pa so na odmor odšli z zadetkom prednosti.

V drugem polčasu smo pričakovali napade gostujočih igralcev, vendar so jih Bistričani s trdno obrambo zatrli v kali.

Kar smo čakali vso srečanje, smo doživeli v samem finišu le tega. Po enem izmed udarcev s kota je vratar Dabanovič odlično ubranil strel s kakšnih petih metrov, vendar je tokrat bistriška obramba zaspala in gostje so preko Aleksandra Sitarja v drugi minuti sodnikovega podaljška (!) izid izenačili na 1:1. to pa še ni bilo vse, kajti bistriški nogometaši so v napadu izgubili žogo, gostje pa so v izdihljajih sodnikovega podaljška skušali doseči zadetek, vendar se je žoga na njihovo žalost (in veselje domačih nogometašev in navijačev) od prečke odbila na črto ter nazaj v polje!

Konec koncev, če potegnemo črto čez prvo domače srečanje v letošnji sezoni, na koncu vendarle zaslužena točka za obe ekipi. Gostje so z remijem padli na drugo mesto in imajo 4 točke. Bistričani so z enako bero točk na tretjem mestu ter za vrhom, na katerem je ekipa Središča ob Dravi, zaostajajo zgolj dve točki.

V prihodnjem krogu Aha Emmi gostuje pri zadnjeuvrščeni Skorbi, Cirkulane pa gostijo ekipo iz Apač.