Bistričani znova slavili v gosteh

Bistričani znova slavili v gosteh

Skorba – Kety Emmi Bistrica 3:4 (2:2)

11.09.2016

V 3. kolu Superlige MNZ Ptuj so bistriški nogometaši gostovali v Skorbi pri Ptuju, kjer so zabeležili še drugo zmago v letošnjem prvenstvu, s katero so se na prvenstveni razpredelnici povzdignili na drugo mesto.

Bistričani so pričeli odlično in prevladovali na igrišču. Že v 4. minuti se je sam pred domačim vratarjem znašel Edin Žilić, a je bil neuspešen. Kazen je sledila štiri minute kasneje, ko je Krajnc zadel spodnji desni kot Jake Dabanovića. Veselje nogometašev Skorbe je bilo sila kratko, kajti že tri minute kasneje je predložek Leskovarja v domačo mrežo pospremil domači igralec Ciglar. Bistričani so bili premočan nasprotnik, kljub temu pa je že drugič na srečanju povedla domača ekipa. Strelec za 2:1 je bil Novak v 17. minuti prvega polčasa. V silovitem pritisku Bistričanov so domači nogometaši v svojem kazenskem prostoru zrušili enega izmed junakov nedeljskega dopoldneva, Miho Hrušmana in sodnik Rumež je upravičeno pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je v 38. minuti uspešno izvedel Žilić.

Že na začetku 2. polčasa znova hladen tuš za bistriške nogometaše, pri katerih je eden izmed igralcev igral z roko. Iz enajstih metrov je bil uspešen Brodnjak ter domače še tretjič popeljal v vodstvo, tokrat s 3:2. Bistričani so šli na vse ali nič in dobili – vse. Najprej je v 56. minuti odlično akcijo na desni strani z volejem čudovito zaključil Gašper Smogavec za 3:3, piko na i pa je v 86. minuti postavil Hrušman, ki je zadel za 3:4 in drugo letošnje slavje v  gosteh.

V 4. krogu bodo nogometaši iz Slovenske Bistrice gostovali v središču ob Dravi, kjer se bodo pomerili s trenutno vodilno ekipo dosedanjega poteka prvenstva.

2. SML vzhod – 5. kolo: Farmtech Veržej – Kety Emmi Bistrica 1 : 0 (0 : 0)

Mladinska ekipa, ki je med tednom odigrala 1. kolo pokalnega tekmovanja in v Poljčanah suvereno z 0:5 ugnala ekipo Boča, je v 5. krogu gostovala pri Farmtechu iz Veržeja ter še drugič v letošnjem prvenstvu izgubila z 0:1. Bistričani so bili boljši nasprotnik v prvem polčasu, vendar boljše igre niso uspeli kronati z zadetkom. Gostitelji so v drugem polčasu izkoristili nezbranost in nedisciplino Bistričanov ter po napaki vratarja in ožje obrambe žogo potisnili v prazen gol, kar je bilo dovolj za končno slavje.

2. SKL vzhod – 5. kolo: Farmtech Veržej – Kety Emmi Bistrica  1 : 4 (1 : 0)

Kadeti Kety Emmija so tudi v drugem srečanju letošnjega prvenstva zaigrali odlično in tokrat dodobra napolnili mrežo domačega Farmtecha. Gostitelji so celo povedli v 40. minuti, v 45. minuti pa je za izenačenje poskrbel Niko Maksimović. Od 69. do 75. minute smo bili priča pravemu bistriškemu blitzkriegu. V 69. minuti je za bistriško vodstvo poskrbel Luka Kenda, v 72. in 75. minuti pa je bil znova uspešen Niko Maksimović, ki je bil s hat – trickom junak bistriške zmage. Bistričani so s svojo drugo zmago v letošnjem prvenstvu (tri kola so bila prestavljena) na tretjem mestu, ob tem pa imajo najboljši napad ter obrambo.

U-15 vzhod, 6. kolo Aha Emmi Bistrica – NK Mura 0:3 (0:3)

V 6. kolu tekmovanja starejši dečkov U-15 so mladi nogometaši Bistrice v športnem parku gostili mlade nogometaše Mure ter pred 90 gledalci klonili z 0:3. Gostje so se izkazali kot boljši nasprotnik ter zasluženo slavili. Že v 2. minuti je zadel Aljaž Antolin, ki je bil uspešen tudi v 33. minuti, za končnih 0:3 pa je v 42. minuti zadel Teo Toth.