Bistričani ponovni na zmagovalni stezi

Bistričani ponovni na zmagovalni stezi

Kety Emmi Bistrica – Podvinci Betonarna Kuhar 2:1 (1:1)

10.10.2016

Slovenska Bistrica, športni park, gledalcev 80, sodniki: Rumež (Kidričevo), Bezjak in Zagoršek (oba Markovci).
Strelci: 1:0 Polegek (18.), 1:1 Orovič (27.), 2:1 Topič (85.)

Rekonvalescent Miha Topič je lepo sprejel podajo s strani, malce slabše zadel žogo, a vendarle meril dovolj natančno, da je Bistrico popeljal do nove zmage.

V srečanju z ekipo iz Podvincev smo gledali precej dinamičen in zanimiv nogomet. Že v 3. minuti je s strelom od daleč poskusil David Petrovič, a je žoga švignila tik mimo desne vratnice bistriškega vratarja Jureta Stegneta. Bistričani so poskušali dvakrat preko Davida Kusića, a je izid ostal nespremenjen. Na stadionu se je veselilo že pet minut kasneje, ko je s svojo levico iz polobrata fantastično meril Aljaž Polegek ter zadel desni zgornji kot nemočnega Gašperiča ter Bistričane popeljal v vodstvo z 1:0. Veselje ni trajalo dolgo, kajti že v 29. minuti so gostje uspeli izid izenačiti. Po predložku z desne strani je bil najvišji Jernej Orovič ter postavil končni izid prvega polčasa.

Prva tretjina drugega polčasa je pripadla bistriškim nogometašem, a sta bila Jelenko in Topič nenatančna. Tudi gostje so se trudili zabeležiti novo zmago, vendar so bili njihovi zaključki enaki kot bistriški. Po zadetku Topiča so bistriški nogometaši uspešno nadzorovali potek igre ter prišli do pete zmage v dosedanjem poteku prvenstva.

V prihodnjem krogu Bistričani gostujejo pri petouvrščeni Hajdini, kjer bodo iskali še četrto gostujočo zmago v letošnji sezoni.

2. SKL – vzhod: NŠ Mura – Kety Emmi Bistrica  5:0 (4:0)
2. SKL – vzhod: NŠ Mura – Kety Emmi Bistrica 1:2 (1:2)

Strelca: Jaša Martinčič (13.), Alan Kavčič (31./ag)

1. SKL U-15 vzhod: Kety Emmi Bistrica – Gerečja vas Hajdina 2:7

Strelec za Bistrico: Jaka Maček (7., 50.)