Bistriška zmaga na vročem terenu v Hajdini

Bistriška zmaga na vročem terenu v Hajdini

Hajdina – Kety Emmi Bistrica 1:2 (0:0)

17.10.2016

Dobro znana naveza Edin Žilić – Aljaž Polegek je znova krivec, da so bistriški nogometaši slavili novo gostujočo zmago. Tokrat jih je čakalo težko gostovanje v Hajdini, ki pa so ga z malce sreče opravili z odliko. Znani rek, da dobre ekipe zmagujejo tudi, ko jim ne kaže najbolje, se je potrdil tudi minulo soboto.

Srečanje s petouvrščeno ekipo Superlige je bilo po pričakovanju izenačeno z malo priložnosti. Gostitelji so se izkazali kot nevarna ekipa pri prekinitvah, ki je poskušala vnovčiti dobre predložke s strani. Eden takšnih se je zgodil v 15. minuti, ko so se gostje po podaji s strani naenkrat sami znašli pred vrati Jureta stegneta, a je strel švignil mimo bistriških vrat. Bistričani so zapretili že minuto kasneje, ko je Miha Topič prodiral po desni strani ter streljal z roba kazenskega prostora, a je bil na mestu domači vratar Maruh. Zadnja priložnost v prvem polčasu se je ponudila Bistričanom, ko je tik pred koncem Polegek z lobom poskusil presenetiti domačega vratarja, a je žoga za las zgrešila vrata Hajdine.

Domači nogometaši so povedli že po prvem napadu v drugem polčasu. Po obrambi Stegneta se je najbolje znašel Uroš Simonič ter povedel Hajdino v vodstvo z 1:0. Po prejetem zadetku so nogometaši Bistrice prevladali na igrišču ter narekovali ritem igre. Na izenačenje ni bilo potrebno čakati predolgo, kajti že v 63. minuti je zadel znova odlični Edin Žilić. Žogo je prejel na robu kazenskega roba ter iz obrata fantastično zadel daljši kot vratarja Maruha. Grogirani gostitelji so delovali nemočno, kajti Bistričane je zanimala samo in edino zmaga. Napadi so se vrstili kot po tekočem traku, a je nogometašem Hajdine nekako uspevalo držati neodločen izid. Bistriška trma je bila nagrajena v drugi minuti sodnikovega podaljška (!). Jani Kovačič je na sredini igrišča odvzel žogo ter podal do Polegeka, ki jo je v šprintu odlično sprejel na prsi, osmešil domačega branilca ter z lobom zadel za več kot zasluženo zmago.

Po osmih krogih igralci Bistrice ostajajo na drugem mestu. Že v prihodnjem krogu pa se lahko zavihtijo na sam vrh lestvice, saj v goste prihaja prvo uvrščena ekipa Gerečje vasi. Zmaga v Hajdini ter napad na prvo mesto sta gotovo najboljše vabilo na sobotni derbi, ki bo v športnem parku v Slovenski Bistrici, s pričetkom ob 15.00 uri.

Vikend bo zanimiv tudi v kadetski ter mladinski konkurenci, saj bosta obe ekipi v nedeljo merili moči v lokalnem derbiju z ekipama Dravinje. Srečanji bosta v nedeljo ob 13.00 oz. 15.00 uri na glavnem igrišču.

2. SML vzhod – 10. kolo: NK Drava Ptuj – Kety Emmi Bistrica 0 : 4 (0 : 1)

Strelci: Tine Dabanović (45. min.), Mlakar (61., 70.), Založnik (88.)

2. SKL vzhod – 10. kolo: NK Drava Ptuj – Kety Emmi Bistrica  2 : 1 (0 : 0)

Strelec: Kenda (52.)

U-15 vzhod, 11. kolo: Aluminij – Kety Emmi Bistrica 7:0