V Slovenski Bistrici boljši Bukovci

V Slovenski Bistrici boljši Bukovci

Kety Emmi Bistrica – Bukovci  1:2 (0:1)

30.10.2016

Nogometaši Bistrice so na domačem igrišču zabeležili še drugi zaporedni poraz in drugo mesto prepustili prav ekipi Bukovcev, ki je minuli vikend slavila predvsem po zaslugi dvakratnega strelca, Damjana Antoliča.

Začetek srečanja je minil v igri na sredini igrišča, že v 8. minuti pa so se veselili gostje potem ko je na oko nenevaren strel Antoliča je zadel v glavo bistriškega kapetana Horvata, žoga pa je v visokem loku presenetila vratarja Danilovića ter končala v domačih vratih.

Po zadetku smo gledali precej dinamičen nogomet s številnimi streli na obeh straneh, še najboljšo priložnost pa je imel v 33. minuti gostujoči vezist Krajnc, vendar je odlično posredoval Danilović. Svoje priložnosti so imeli tudi Bistričani, ki so bili najbližje zadetku v 40. minuti, ko je Žilićev strel pod prečko uspel ubraniti vratar gostov Horvat. Dve minuti kasneje je iz voleja poskusil Polegek, vendar se je na odmor odšlo s prednostjo gostov.

V  nadaljevanju srečanja so bistriški nogometaši doživeli hladen tuš že v 47. minuti, ko je bil znova uspešen Antolič. Bistričani so šli na vse ali nič in dobili – nič. V 53. minuti je neumnost na sredini igrišča (!) storil Žilić, ki je grobo štartal na že izgubljeno žogo ter zasluženo prejel rdeči karton. Dobesedno zdesetkani Bistričani so končno zaigrali bolje in konkretneje, a kaj kmalu bi se lahko ponovno veselili gostje. Antolič je prodrl po desni strani in se znašel iz oči v oči z vratarjem Danilovićem, ki je fantastično posredoval. V 66. in 71. minuti je odlično streljal Horvat, a je odlično posredoval njegov soimenjak v gostujočih vrstah, ki pa je bil nemočen le dve minuti kasneje. Aljaž Polegek je odlično prodrl po levi strani, se otresel tekmecev ter žogo mirno poslal v desni spodnji kot vratarja Horvata. Polegek je imel krasno priložnost za izenačenje že štiri minute kasneje, vendar je žoga zletela tik mimo desne vratnice gostov. Do konca srečanja velja še omeniti prosti strel Bistričanov s kašnih dvajsetih metrov, vendar je izid ostal nespremenjen.

Po desetih krogih še naprej vodi ekipa Gerečje vasi, ki je zbrala 27 točk, na drugem mestu so Bukovci z dvajsetimi točkami, Bistrica pa je s točko manj na tretjem mestu.

V 11. krogu Bistričani gostujejo v Cirkulanah, ki se z enajstimi točkami trenutno nahajajo na 7. mestu lestvice ptujske Superlige.

2. SML vzhod – 11. kolo: NK MB Tabor – Kety Emmi Bistrica 1:0 (1:0)
2. SKL vzhod – 11. kolo: NK MB Tabor – Kety Emmi Bistrica 3:0 (1:0)
U-15 vzhod – 12. kolo:   Kety Emmi Bistrica – Vipoll Veržej  1:0

Strelec: Jaka Maček (32.)