Ob zmago v sodnikovem podaljšku

Ob zmago v sodnikovem podaljšku

Cirkulane – Kety Emmi Bistrica 1:1 (0:1)

06.11.2016

Po dveh domačih srečanjih in dveh porazih, so bistriški nogometaši gostovali v Cirkulanah ter se po boljši predstavi na koncu morali zadovoljiti zgolj s točko.

Srečanje so bolje pričeli Bistričani, ki so že na začetku imeli imenitno priložnost za zadetek, a je po predložku Topiča Hrušman na golovi črti zadel nekoga iz domačih vrst in rezultat je ostal nespremenjen. V 20. minuti je igro zaradi poškodbe zapustil Saša Danilović, v igro pa je vstopil Jani Kovačič in se že po dveh minutah vpisal med strelce! Po lepi kombinaciji bistriške zvezne vrste je Jelenko podal povratno žogo v sredino kazenskega prostora gostiteljev, kjer je med dvema igralcema Cirkulan lepo utekel Kovačič ter matiral vratarja Zajca za 0:1. Po zadetku Bistričanov je igra potekala med obema kazenskima prostoroma.

V drugem polčasu smo videli podobno igro kot v drugi polovici prvega polčasa. Domačini so postajali vse bolj nervozni, svoje pa je s svojimi odločitvami prispevala tudi sodniška trojica. Medtem ko si gostitelji v drugem polčasu niso priigrali nobene priložnosti, so Bistričani v 70. minuti imeli priložnost odločiti srečanje v svojo korist. Mlinarjev predložek je s strelom zaključil Kovačič, a je pot v mrežo preprečila prečka. Novo in zadnjo priložnost so bistriški igralci imeli le 5 minut kasneje, ko je povratno žogo dobil Polegek, ki ej streljal naravnost v vratarja Zajca. V vojni živcev je na žalost odločila nešportna poteza brez primere s strani gostiteljev. Po posredovanju v eni izmed akcij domačih nogometašev se je poškodoval vratar Bistrice Jaka Dabanovič, ki je obležal na igrišču, a so gostitelji z igro nadaljevali. Bistričani so se dokopali žoge ter jo spravili z igrišča. Po živčni razpravi je rdeči karton dobil rezervni vratar Bistrice Jure Stegne, karton enake barve pa je dobil tudi bistriški trener Marko Križanič. Gostitelji se po prekinitvi niso držali nepisanega pravila, da se vrne žoga nasprotni ekipi ter pričeli z akcijo, medtem ko se je bistriški vratar Dabanovič šele vračal proti svojemu golu(!). Žoga je v loku preletela bistriškega čuvaja mreže ter končala v golu. Sramotna poteza je vnesla nemir tudi v domače vrste, domače prerekanje o tem ali pustiti nasprotniku, da z prosto potjo v gol izniči potezo gostiteljev pa je prekinil ptujski sodnik Mileta in odpiskal konec srečanja.

Po 11 odigranih krogih je Kety Emmi Bistrica z 20 točkami na 3. mestu. V 12. krogu bo Bistrica gostila ekipo Skorbe. Srečanje bo v soboto, 12.11. ob 14.00 uri v športnem parku Bistrica.

2. SML vzhod – 13. kolo: NK Brežice 1919 – Kety Emmi Bistrica 2 : 1 (0 : 1)

Strelec: Fridrih (2. min./11m)

2. SKL vzhod – 13. kolo: NK Brežice 1919 – Kety Emmi Bistrica  1 : 2 (1 : 2)

Strelca: Martinčič (6.), Pušnik (28.)

U-15 vzhod – 13. kolo: Krško – Kety Emmi Bistrica 3:1

Strelec: Mlakar (26.)