Selekcija U-8 dosegla odlično 3. mesto na mednarodnem turnirju Zmajevo gnezdo v Ljubljani

Selekcija U-8 dosegla odlično 3. mesto na mednarodnem turnirju Zmajevo gnezdo v Ljubljani

03.04.2017

V športnem parku Jama za Bežigradom je 25. in 26. marca potekal mednarodni turnir Zmajevo gnezdo, kjer se je zbralo več kot 156 ekip nogometnih šol iz številnih držav. To je bil že četrti tovrstni turnir po vrsti v organizaciji Odprte nogometne šole NK Olimpija, tokrat s še večjo mednarodno in domačo udeležbo, saj je Ljubljano obiskalo kar 1600 otrok in več kot 3000 obiskovalcev.

Dinamo Zagreb, Rijeka, Crvena Zvezda, Željezničar Sarajevo, Velež, Austria Celovec, Gorica, Maribor, Domžale in Celje so le nekateri izmed klubov, ki so se predstavili ljubljanski publiki.

Med njimi so bili tudi nogometaši NK Slovenska Bistrica U 8 pod vodstvom trenerja Andraža Mlakarja. Ponovno so dokazali, da lahko s pogumno igro dosežejo veliko, tekmujejo z največjimi klubi in nogometnimi šolami ter da so na pravi poti. V skupinskem delu so premagali Prigorje iz Hrvaške, Olimpijo B in remizirali z močno ekipo Medvod. Po visoki in zanesljivi zmagi v osmini finala, je bilo četrtfinalno srečanje proti Celju napeto do konca, dobili pa so ga Bistričani in tako že drugič v tednu dni premagali Celje. V polfinalu so jih ustavili kasnejši zmagovalci Lumen Varaždin. Takoj zatem je sledila tekma za tretje mesto proti Domžalam, ki jih naši fantje še nikoli niso premagali. S hrabro igro in ob podpori zvestih navijačev jim je tokrat uspelo, zmagali so 1:0 in s tem dosegli trenutno svoj največji uspeh. Naš vratar je bil tudi izbran za najboljšega na turnirju.

1. Lumen Varaždin
2. NK Maribor
3. NK SLOVENSKA BISTRICA
4. NK Domžale

IMG_3399