Bistričani zagotovili obstanek v Superligi

Bistričani zagotovili obstanek v Superligi

Kety Emmi Bistrica – Skorba 2:2 (2:1)

09.05.2017

Športni park Bistrica, gledalcev 50, sodniki: Majar (Dornava), Skok (Ptujska Gora), Bezjak (Markovci).
Strelci: 1:0 Polegek (10.), 1:1 Brodnjak (25.), 2:1 Mlinar (36.), 2:2 Krajnc (50./11-m)

Nogometaši Kety Emmi Bistrice so v 19. krogu ptujske Superlige gostili zadnjeuvrščeno ekipo Skorbe ter si z neodločenim izidom že zagotovili obstanek v Superligi.

Kljub temu, da so Bistričani že v začetku srečanja prevzeli pobudo ter bili skozi ves prvi polčas boljši nasprotnik, so do prve resne priložnosti prišli gostje. V 6. minuti je Krajnc lepo podal do Brodnjaka, kateremu je tik pred strelom žogo v kot izbil Frelih. V 10. minuti so se prvič veselili bistriški nogometaši. Po podaji po sredini se je lepo znašel Polegek in z natančnim strelom zadel levi spodnji kot vrat gostov. Gostje so vnovič zapretili v 21. minuti, ko je s 35 metrov poskusil Šimenko, a je strel z lepo parado ubranil Dabanovič. V 25. minuti so gostje vendarle uspeli zatresti domačo mrežo, potem ko je bil uspešen Brodnjak in izid izenačil na 1:1. Po zadetku gostov se je srečanje malce umirilo, vse do 36. minute, ko so ponovno zadeli Bistričani. S prostega strela je bil uspešen Mlinar, ki je izkoristil ponagajanje vetra ter iz strani presenetil gostujočega vratarja Gabrovca.

Drugi polčas se je pričel s velikim pritiskom Bistrice. V 46. minuti je z glavo poskusil Hrušman, vendar je žoga zletela tik mimo leve vratnice gostov. Le minuto kasneje je imel odlično priložnost za zadetek Polegek, a se je vse skupaj končalo le z kotom za Bistričane. V 48. minuti je prišlo do sporne situacije, ko je gostujoči napadalec v naletu trčil v iztekajočega se vratarja Dabanoviča. Oba igralca sta se pri tem poškodovala, vendar sodnik ni prekinil srečanja. V nadaljevanju akcije je nekdo izmed Bistričanov spotaknil gostujočega igralca in sodnik je pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je uspešno izvedel Krajnc ter izid poravnal na 2:2. Pred izvedbo kazenskega strela je v domači ekipi prišlo do zamenjave, saj je poškodovanega Dabanoviča zamenjal Stegne. V nadaljevanju srečanja si gostje niso priigrali resne priložnosti medtem ko je za Bistričane dve priložnosti zapravil Bečaj. V 65. minuti se je znašel sam pred gostujočim vratarjem, a je mlahav strel Gabrovec ukrotil z lahkoto. Podobno se je pripetilo v 85. minuti, v 88. minuti pa je Bečaj zamudil predložek Polegeka in ostalo je pri izidu 2:2.

S točko si je ekipa Kety Emmi Bistrica tudi teoretično zagotovila obstanek v Superligi. V prihodnjem krogu bodo Bistričani prosti.

2. SKL vzhod: Kety Emmi Bistrica – NK Malečnik 2:2 (1:1)

Strelca: Maksimovič (32.), Godec (79.)

2. SML vzhod: Kety Emmi Bistrica – NK Malečnik 1:0 (0:0)

Strelec: Dabanovič (69.)