Topić z zadetkoma za prvo pomladansko zmago

Topić z zadetkoma za prvo pomladansko zmago

NK Podvinci – Kety Emmi Bistrica 1:2 (1:1)

30.05.2017

Podvinci, stadion NK Podvinci, gledalcev 50, sodniki: Krajnc Ž. (Destrnik), Barovič (Ptuj), Krajnc J. (Destrnik).
Strelci: 0:1 Topič (3.), 1:1 Zagoršek (45.), 1:2 Topič (76.).

Nogometaši Kety Emmi Bistrice so v 22. krogu ptujske Superlige gostovali v Podvincih, kjer so po zaslugi dveh zadetkov Mihe Topiča prišli do prve zmage v drugem delu tekmovanja.

Bistričani so tokrat prvič zares odigrali pod vodstvom novega trenerja, ljubljanskega Mariborčana Alojza Friclja. V Podvincih so prikazali bistveno boljšo igro kot v celotnem drugem delu sezone ter zasluženo slavili. Že od sodnikovega žvižga je bila očitna razlika v kakovosti, ki so jo bistriški nogometaši tokrat s pridom izkoristili. Do prvega vodstva ni bilo treba dolgo čakati. Pisala se je 3. minuta, ko se je prvič na tekmi med strelce vpisal Topič. Prosti strel s približno 20 m je Topič mojstrsko poslal v stičišče prečke in vratnice nemočnega vratarja domače ekipe Reneja Rižmana.

Gostitelji so delovali nemočno vse do zadnjih minut prvega polčasa. V 45. minuti so preko Zagorška celo uspeli izenačiti na 1.1, vendar je bilo v drugem polčasu le vprašanje časa, kdaj bodo Bistričani znova zadeli. V drugem polčasu so priložnost dobili tudi trije igralci iz mladinskega pogona. Luka Gorečan, Žan Mohorko ter Luka Kovačič so dobili ter izkoristili ponujeno priložnost. V 76. minuti je po boku odlično prodrl mladi Mohorko ter podal do Polegeka, slednji pa jo podal po tleh do Topiča, ki je rutinirano zadel še drugič na tekmi in v Slovensko Bistrico prinesel prvo spomladansko zmago.

Bistričane do konca sezone čaka le še eno srečanje in sicer gostovanje v Cirkulanah.

2. SKL vzhod, 27. krog: NŠ Zavrč – Kety Emmi Bistrica 1:1 (1:1)

Strelec: Mraz (10./11-m)

2. SML vzhod, 26. krog: NŠ Zavrč – Kety Emmi Bistrica 0:8 (0:3)

Strelci: Pušnik (2., 26., 55.), Vidmar (22., 67.), Kapun (52./11-m), Martinčič (79.), Ferk (80.)

U-15 vzhod, 26. krog: Kety Emmi Bistrica – NK Krško 1:1

Strelec: Šuntner (33.)