(naslov novice)

(povzetek)

Bračko zadel za zmago in delitev prvega mesta

Kety Emmi Bistrica – Tehnotim Pesnica 1:0 (1:0)
Slovenska Bistrica, športni park Bistrica, 300 gledalcev.
Sodniki: Halilović, Radusinović, Boškić.
Strelci: 1:0 Bračko (29.).

Pesniški vratar Miha Zagoršak je želel poslati žogo v napad, a je to storil sila slabo in žoga je pristala v bistriških nogah. Sledila je podaja na desni bok, kjer je kot puščica mimo gostujoče obrambe švignil Primož Janžič in s filigransko natančno podajo našel Nejca Bračka, ki je pozorno spremljal akcijo Janžiča in suvereno zatresel mrežo Tehnotima.
Uvodne minute so, kot je v Slovenski Bistrici prešlo že v navado, pripadle gostom. Po napaki domače obrambe in neumno storjenim prekrškom so gostje dobili darilo v obliki prostega strela s 25 metrov. Za strel se je odločil Rudolf Martin Kraner in zadel – levo vratnico! Bistriški nogometaši so do prve priložnosti prišli v 15. minuti, ko je z roba kazenskega prostora tik mimo leve vratnice streljal Aljaž Polegek. Le dve minuti kasneje je pravo bombo proti pesniškim vratom sprožil Rok Horvat, Zagoršak pa je odličen strel Horvata s težavo ubranil. V 29. minuti so se Bistričani veselili potem ko je svoj peti zadetek v sezoni dosegel Bračko in popeljal Kety Emmi do vodstva. V 38. minuti je v gneči v gostujočem kazenskem prostoru iz obrata vnovič streljal Bračko, vendar je žoga zletela mimo gostujočih vrat. V 41. minuti je s prostega strela streljal Janžič, vendar tik nad prečko vratarja Zagoršaka. Minuto kasneje so gostje izpeljali hiter napada, ki ga je končal kapetan Andrej Pilih, a se je vse skupaj končalo z kotom za goste. V sodnikovem podaljšku prvega polčasa so Bistričani imeli priložnost za povišanje vodstva. Z desne je lepo podal Miha topič, vendar je Janžič streljal mimo gola.
V nadaljevanju srečanja so do prve priložnosti prišli bistriški nogometaši. Po podaji Janžiča iz kota je v sredino lepo podal Polegek, podaja pa je presenetila Bračka in se odbila preko vrat nogometašev iz Pesnice. V 54. minuti je bil znova na sceni Horvat, ki je ponovno torpediral gostujoči gol s 30 metrov, tudi tokrat pa je Zagoršak z velikimi težavami uspel preprečiti nov zadetek.
Gostje so v 57. minuti prišli do najlepše priložnosti za zadetek. Po globinski podaji je žogo na vsega 6-7 metrih sprejel Žiga Goljat in jo želel spraviti mimo včeraj znova odličnega Jako Dabanovića. Slednji je z bravurozno obrambo preprečil izenačenje in požel velik aplavz s tribun športnega parka. V 72. minuti znova priložnost za Bistričane. Po podaji s kota je z glavo nad vratnico streljal Žan Korošec. V 81. minuti je z leve strani lepo podal Polegek, a je Janžič streljal mimo desne vratnice in ostal pri štirih doseženih zadetkih v letošnji sezoni. V 86. minuti je po podaji z desne na drugi vratnici streljal Polegek, a se je iz vsega izcimil kot. V sodnikovem podaljšku je na odbito žogo naletel Polegek, vendar je izid ostal nespremenjen.
Zmaga nad Tehnotimom iz Pesnice je prišla do izraza le nekaj minuti kasneje, ko je do redakcije prispel podatek, da je vodilno Šmartno doma izgubilo z ekipo Dravograda, Videm pri Ptuju pa je v Rogatcu igral neodločeno. To je pomenilo, da si omenjene ekipe po 10. krogu delijo prvo mesto z 22 osvojenimi točkami!
V 11. krogu Bistričani gostujejo v Rogatcu, kjer se bodo pomerili z domačim Mons Claudiusom.

2. slovenska mladinska liga vzhod: 11. krog – ONŠ Hajdina – Kety Emmi Bistrica 0:1 (0:0), strelec za Kety Emmi Bistrica: Roj (87.)
2. slovenska kadetska liga vzhod: 11. krog – ONŠ Hajdina – Kety Emmi Bistrica 0:4 (0:2), strelci za Kety Emmi Bistrica: Radin (25.), Medved (27.), Dvoršak (61.), Slaček (75.)
U-15: 9. krog – Maribor – Kety Emmi Bistrica 1:0 (0:0).

Napisal: Damijan Drame

Odgovorite s komentarjem