Bistričani povedli, v finale vendarle Maribor

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so v polfinalu Pokala Pivovarne Union gostili Maribor, ki je seveda veljal za velikega favorita, a se je za uvrstitev v finale moral pošteno potruditi.

Slovenski rekorderji po lovorikah so na koncu le uspeli streti odpor Bistričanov in slavili s 3:1.

Polfinalni spektakel je na tribune in prostor ob igrišču privabil približno 2000 gledalcev, ki so kljub dežju ob spremljavi Attems Boys vzdušno navijali, po desetih minutah pa so se na prostoru ob novi plezalni dvorani pojavili tudi najzvestejši navijači Maribora – Viole.

Na razmočenem igrišču so do prve priložnosti prišli domači nogometaši. V 4. minuti je po predložku Roka Maherja z glavo streljal Lan Vidmar in Ažbe Jug je moral prvič posredovati. Maribor je prvič resneje zapretil v 8. minuti, a je strel Žana Vipotnika končal ob desni vratnici Primoža Fridriha. V 25. minuti je najboljši strelec slovenske lige imel še lepšo priložnost, vendar je po podaji na drugo vratnico streljal čez vrata. Najlepšo priložnost je imel v 39. minuti Marko Božič, a je slabo zadel žogo, ki je zletela mimo vratnice. Slabo minuto kasneje se je izkazal Fridrih, ki je s sijajno parado ubranil strel Aljaža Antolina z roba kazenskega prostora. Do konca polčasa sta obe ekipi uspela zadeti mrežo,  vendar sta bila Nino Kukovec in Marko Tolić v prepovedanem položaju.

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so v drugem polčasu uspeli povesti po vsega 18 sekundah (!) igre. Po podaji Jaše Martinčiča z leve strani je v polno zadel Kukovec. Gostje so se v igro vrnili že po slabih štirih minutah, ko je s kakšnih 18 metrov žogo pod prečko poslal Tolić, v 55. minuti pa so povedli. Po podaji Ivana Brnića je pred Vipotnikom posredoval Filip Janežič in zatresel lastno mrežo.

Končni izid je v 72. minuti postavil Antolin, ki je streljal z roba kazenskega prostora ter z natančnim strelom izid povišal na 3:1.

Maribor se bo v finalu, ki bo na sporedu 6. maja v Celju, pomeril z ljubljansko Olimpijo, ki je bila v sredo v Stožicah boljša od Aluminija z 2:1.

Napisal: Damijan DRAME

Foto: Danilo Vezjak