Dravinja kot prva v sezoni ugnala Kety Emmi Bistrico

Dravinja – Kety Emmi Bistrica  1:0 (0:0)

Slovenske Konjice, ŠRC Dobrava, gledalcev: 100. Sodniki: Tkalčič, Majcen, Šobot.

Strelci: 1:0 Potokar (69)

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Rozman, Vidmar, Ribič, Bajraj, Kovačič, Ferčič, Kapun, Dvoršak, Jevšenak, Lovenjak.

Trener: Simon Dvoršak

Bistriški nogometaši so v 16. krogu na gostovanju v Slovenskih Konjicah zabeležili prvi poraz v letošnji sezoni. Boljša je bila Dravinja, ki je z zadetkom Nejca Potokarja iz 69. minute slavila z 1:0.

Nogometaši Kety Emmija so v slabem srečanju imeli priložnost povesti v 9. minuti, ko je mariborski sodnik Bojan Tkalčič po prekršku nad Rokom Ferčičem upravičeno pokazal na belo točko. Murat Bajraj, ki se je na zelenice vrnil po poškodbi, je zelo slabo streljal in domači vratar Nejc Vovko je strel ubranil.

Gostitelji so v 24. minuti imeli izvrstno priložnost, ko je z 10 metrov pod oblake streljal Nejc Pipenbaher. Strel Aleksandra Radića v 31. minuti je končal preveč po sredini, da bi Jaki Dabanoviču povzročal preglavice, bistriški nogometaši pa so zapretili v 42 minuti. Po levi strani je prodiral Žan Kovačič, tik pred strelom pa je pravočasno posredoval Potokar.

V 56. minuti so zapretili nogometaši Kety Emmija, potem ko je z glavo streljal Ferčič. V 69. minuti smo videli edini zadetek na srečanju. Po udarcu s kota je bil v skoku najvišji Potokar, ki je z glavo žogo poslal v bistriška vrata

Bistričani so reagirali kmalu in že v 71. minuti imeli izvrstno priložnost preko Aljaža Polegeka, ki je polvisoko streljal z leve strani, vendar je sijajno posredoval Vovk. Še isto minuto je na desni strani poskusil Ferčič, ki je nanizal tri igralce Dravinje, vendar je streljal previsoko.

V 76. minuto smo videli izvrsten protinapad igralcev Dravinje. Primož Hren je na kratko podal do odličnega Žige Čakša, ki je s sredine igrišča zaposlil vtekajočega Pipenbaherja, skednji pa je takoj zaposlil Žana Ramšaka, ki je utekal po desni strani. V zadnjem trenutku je nevarnost preprečil Marcel Pušnik in žogo odbil v kot.

Do konca srečanja velja omeniti še priložnost Klitona Bozga ml., ki je po udarcu s kota zadel zunanji del mreže Vovka.

Po 16. krogih imajo igralci Kety Emmija na svojem kontu še vedno 41 točk in 9 točk naskoka pred Koroško iz Dravograda, ki je premagala NK Zreče z 4:0 in ima 32točk. Dravinja je z novim kompletom točk skočila na 3.mesto in je trenutno pri 27 točkah.

V prihodnjem krogu Bistričani gostijo Podvince, ki se z 18 točkami nahajajo na 9. mestu.

Napisal: Damijan DRAME