Kety Emmi & Impol Bistrica s točko na Koroškem skočil na 6. mesto

Fužinar Vzajemci – Kety Emmi Bistrica  1:1 (0:0)

Ravne na Koroškem, Mestni stadion Ravne na Koroškem, gledalcev 350. sodniki: Matoša, Švarc, Brezovar.

Strelci: 0:1 Martinčič (91.), 1:1 Maksimović (90+4).

Kety Emmi Bistrica: Vunderl, Ljubijankić, Rozman, Vidmar, Ferčič (od 55. Panić T. M.), Martinčič (od 91. Korošec), Havelka, Koprivc (od Panić V.), Dvoršak, Šlamberger, Maher.

Trener: Franc Fridl

Dejan Maksimović je dobil žogo na levi strani kazenskega prostora Bistričanov ter v 4. minuti sodnikovega podaljška zadel desni kot Lana Vunderla in postavil končni izid srečanja – 1:1.

Kazalo je že na drugo zaporedno gostujočo zmago bistriških nogometašev, potem ko je Jaša Martinčič zadel v 90. minuti. Po podaji Tai Matee Panića je mladi napadalec zanesljivo ugnal domačega vratarja Tilena Marčiča.

Na mokrem in blatnem igrišču smo videli dinamično igro obeh ekip, v kateri pa so se v prvih 45 minutah bolje znašli Korošci, ki so si prvo priložnost priigrali v 9. minuti, ko je z desne stani streljal Žiga Pesjak. Nekdanji nogometaš Kety Emmija je streljal z desne strani, vendar je odlično reagiral Lan Vunderl, ki je po pokalnem srečanju s Senčila Senica iz Oplotnice tokrat dobil priložnost tudi v prvenstvenem srečanju. V 12. minuti so priložnost imeli tudi Bistričani. Po podaji s sredine se je v priložnosti znašel Jaša Martinčič in že ugnal Marčiča, vendar je žoga zletela mimo desne vratnice domačega gola. V 28. minuti je znova lepo podal Pesjak, strel Davide Jozića pa je pravočasno blokiral Lan Vidmar in odpravil nevarnost pred gostujočimi vrati. Le minuto pozneje je Pesjak zaposlil Farisa Zubanovića, ki je s 7 doseženimi zadetki v letošnji sezoni 4. najučinkovitejši napadalec lige. Zubanović je žogo s težavo sprejel in Vunderl je s pravočasnim posredovanjem odpravil nevarnost pred svojimi vrati. V 33. minuti je Martinčič izvajal prosti strel s kakšnih 27 metrov, a je streljal po sredi gola in Marčič je strel ubranil. V 42. minuti so imeli domači nogometaši odlično priložnost za vodstvo. Kristjan Cener je z leve strani lepo streljal v desni kot, vendar se je žoga na poti nekoliko dotaknila nekoga iz bistriških vrst in končala v kotu.

V drugem polčasu smo videli boljšo igro nogometašev Kety Emmi & Impola Bistrice. V 50. minuti je Vunderl z dolgo podajo našel Frana Šlambergerja, ki je prodiral po desni strani in spodajo v kazenski prostor našel Nika Havelko, a se je slednjo preveč zapletel in priložnost je splavala po vodi. V 65. minuti so imeli gostitelji znova lepo priložnost. Po podaji s kota je na drugi vratnici visoko skočil Marin Vujčić, vendar je Hrvat z glavo streljal mimo bistriških vrat. Tekla je 77. minuta, ko je bil v akciji znova Šlamberger. Po prodoru na desni strani je poslal povratno žogo na rob kazenskega prostora, kjer se je znašel Vanja Panić, vendar je streljal preko Martičevega gola. Havelka je v 79. minuti po podaji Martinčiča dosegel lep zadetek, vendar ga je sodnik Matoša zaradi prepovedanega položaja razveljavil. V 84. minuti se je zaiskrilo med Geremiasom Jimmyjem Limo Mpanzo ter Martinčičem,  Matoša pa je Portugalcu in Martinčiču pokazal rumena kartona.

S četrto tekmo brez poraza in novo točko so nogometaši Kety Emmi & Impola Bistrice na lestvici skočili za eno mesto in so z 19 točkami na 6. mestu. V 14. krogu jih čaka novo gostovanje, saj se bodo v Velenju pomerili z domačim Rudarjem. Slednji so po zamenjavi trenerja v tem krogu gostili Krško in slavili z 1:0, s 16 točkami pa so se prebili na 8. mesto.

Napisal: Damijan DRAME