Nogometaši kety Emmi & Impol Bistrice v tekmi preobratov do točke

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so v 29. krogu 2. SNL gostili ekipo Rudarja iz Velenja. V izredno zanimivem dvoboju, polnem preobratov, se je srečanje končalo z izidom 2:2.

V prvem polčasu sta si obe ekipi priigrali kar nekaj priložnosti za zadetek, a je bil natančen le Jaša Martinčič, ki je v 20. minuti podajo Nejca Bračka s strelom po tleh spremenil v domače vodstvo.

Martinčič je sicer prvič zapretil že v 12. minuti, ko je po sijajni podaji z leve strani z glavo odlično meril v desni spodnji kot, a se je s parado izkazal gostujoči vratar Stefan Moćić.

Na drugi strani je agilni Filip Kosić poskusil s strelom s kakšnih 30 metrov, vendar je njegov natančni strel pod prečko s sijajno reakcijo ubranil Primož Fridrih.

Velenjski nogometaši so v 38. minuti zamudili najlepšo priložnost za izenačenje. Bistriški nogometaši so kakšnih 35 metrov od bistriških vrat izgubili žogo, do katere se je dokopal Ranaldo Biggs in sam stekel proti Fridrihu. Mladi bistriški vratar je zapustil svoja vrata ter prebral namero Jamajčana v velenjskem dresu in s hrabrim posredovanjem preprečil zadetek za izenačenje.

V 58. minuti je Rok Maher z globinsko podajo zaposlil Nika Havelko, a je Mocić s pravočasnim vtekanjem žogo odbil v kot. Dve minuti pozneje se je z obrambo izkazal Fridrih in ubranil strel Sandru Jovanoviću. Velenjčan je na svoj račun prišel v 72. minuti, ko je zadel za izenačenje  s strelom z 10 metrov. V 81. minuti srečanja je po nesrečnem posredovanju bistriškega kapetana Lana Vidmarja glavni sodnik srečanja Damjan Novarlić iz Maribora pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je uspešno izvedel Kosić in goste popeljal na prag zmage. Igrala se je 90. minuta, ko je Ante Kuliš s sedmih metrov zatresel mrežo Rudarja, a to še zdaleč ni bilo vse, saj je imel le minuto kasneje idealno priložnost za zmago. Fridrih je po posredovanju našel Maherja, ta pa s prvo podajo v ogenj poslal Kuliša. Dalmatinčev strel je končal tik ob levi vratnici, čeprav s(m)o že vsi videli žogo v gostujoči mreži.

Šokanten zaključek odličnega srečanja, ki je bil obenem zadnji na domačem igrišču v letošnji sezoni, je obema ekipama prinesel po eno točko, kar je glede na pokazano na igrišču kar pravična delitev.

S točko so si nogometaši Kety Emmi & Impola zagotovili najmanj 10. mesto v letošnji sezoni, v zadnjem krogu pa bodo gostovali v Beltincih. Srečanje v Športnem parku v Beltincih bo 20. maja ob 17:00.

Napisal: Damijan DRAME