Nogometaši Kety Emmija s šestimi zadetki poteptali Zavrč

Kety Emmi Bistrica – Zavrč  6:0 (0:2)

Slovenska Bistrica, stadion v športnem parku Slovenska Bistrica, gledalcev: 150. Sodniki: Golob, Skok, Flajšman.

Strelci: 1:0 Bračko N. (3), 2:0 Kapun (20), 3:0 Bračko N. (37), 4:0 Dvoršak (52), 5:0 Ciganović (66), 6:0 Kapun (68). 

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič (Zupet), Pušnik, Rozman, Vidmar (Ljubec), Bračko N., Bajraj, Ferčič (Kovačec), Ciganović (Fridrih), Kapun Dvoršak, Jevšenak (Ribič).

Trener: Simon Dvoršak

Nejc Bračko, lokomotiva bistriškega expressa, je v srečanju z Zavrčem do 37. minute zadel dvakrat ter ob zadetku Eneja Kapuna tehtnico močno nagnil na domačo stran. Kljub sodniškemu prividu nekaj minut kasneje, ko je glavni sodnik srečanja Golob iz Hadine štart nekoga iz bistriške obrambe okarakteriziral kot prekršek, so Bistričani mleli naprej tudi v drugem polčasu. Že drugo srečanje zapored so se med strelce vpisali Kapun, Gal Dvoršak  in Tim Ciganović, 

Nogometaši Kety Emmija pa so na zadnjih dveh srečanjih nasprotnikovo mrežo zatresli kar trinajstkrat!

Potem ko so v Krškem Posavju podarili sedmico, so se tokrat znesli nad Zavčem in proti bivšemu prvoligašu zabili šestico.

V 3. minuti je globinsko podajo sprejel Murat Bajraj ter žogo s prsmi spustil na 18 metrov, kjer je Bračko z natančnim strelom v levi spodnji kot zagotovil hitro vodstvo. Zadetek so z bakljami in navijanjem pospremili tudi bistriška navijaška skupina Attems Boys, katerih je z vsakim srečanjem vse večje število. Na nov zadetek ni bilo potrebno čakati predolgo. Znova je bil podajalec najučinkovitejši strelec Kety Emmija Bajraj, ki je našel Kapuna, le ta pa je dosegel svoj prvi zadetek na srečanju. 

V 37. minuti so Bistričani uprizorili akcijo kot iz učbenika. Tokrat se je v vlogi asistenta znašel Kapun in podal na desno stran do Bračka, ta pa je z desnico žogo poslal v desni zgornji kot nemočnega vratarja gostov Luke Mikića. Dve minuti kasneje so gostje zamudili najlepšo priložnost na srečanju, saj je Denis Potočnik zastreljal najstrožjo kazen ter zadel levo vratnico, od koder se je žoga odbila v igrišče.

V 52. minuti je po desni prodrl Bračko ter podal v sredino, kjer je čakal Dvoršak in s strelom v levi spodnji kot dosegel četrti zadetek za neustavljive Bistričane. V 66. minuti se je med strelce vpisal Ciganović, ki je z lepo odmerjenim strelom z 18 metrov nastreljal desni kot ter poskrbel za petardo v haloški mreži. Tudi petica ni zadovoljila apetitov čete Simona Dvoršaka, saj je v 68. minuti svoj drugi zadetek na srečanju dosegel Kapun, ki je izkoristil podajo Bajraja. Bajraj, ki je v devetih krogih dosegel kar 8 zadetkov, je na srečanju z Zavrčem podal kar za tri zadetke ter postal nepogrešljiv člen Kety Emmija.

Nogometaši Kety Emmija so v zadnjih treh tednih v izjemni formi in v zadnjih treh krogih zabili kar 16 zadetkov! Z 8. zmago v devetih krogih s 25 točkami zanesljivo na vrhu razpredelnice, s 6 točkami naskoka pred drugouvrščeno ekipo Koroške iz Dravograda, ki je v nedeljo klonila v Cirkulanah.

Tudi v 10. krogu bodo nogometaši Kety Emmija odigrali srečanje na domačem igrišču, saj v goste prihaja ekipa celjskega Šampiona, ki se z 18 točkami nahaja na 4. mestu.

Derbi kroga bo na sporedu v soboto, 16. oktobra, s pričetkom ob 15.00 uri na stadionu v športnem parku v Slovenski Bistrici.

Napisal: Damijan DRAME