Bajraj odločil tudi derbi s Koroško

Kety Emmi Bistrica – Koroška Dravograd 1:0 (0:0)

Slovenska Bistrica, Športni park Slovenska Bistrica, gledalcev: 150. Sodniki: Šorli, Kmetec, Majcen.

Strelci:1:0 Bajraj (84).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Vidmar, N. Bračko (Kapun), Polegek (Kotnik, (Ferčič)), Bajraj (Kapun), Pipenbaher (Ciganović), Dvoršak, Jevšenak, Ljubec.

Trener: Simon Dvoršak

Murat Bajraj je v 84. minuti odločno povlekel z desne strani na levo ter z levico natančno meril v desni spodnji kot gostujočega vratarja Sama Pridigarja. Slednji je lahko le nemočno opazoval pot žoge, ki se je od vratnice počasi odkotalila v koroško mrežo. Sicer sanjski zaključek derbija 5. kroga vzhodne skupine, ki ga je z glasnim bobnanjem pospremila tudi navijaška skupina Rdeče Armade, bi se lahko končal tudi drugače. V 57. minuti je v bistriškem kazenskem prostoru z roko igral Lan Vidmar. Mariborski sodnik Šorli je upravičeno pokazal na belo točko, Vidmarja pa nagradil z rumenim kartonom. Izvajalec najstrožje kazni je bil kapetan Dravograjčanov Peter Kogelnik in meril polvisoko v desno stran. Žogo so že vsi videli v mreži, vendar se je s fantastično obrambo ukazal sijajni Jaka Dabanovič in z bravurozno obrambo kroga svojo mrežo pustil nedotaknjeno tudi po 5. krogu! Po ubranjeni enajstmetrovki se je Šorli v svojem kriteriju povsem izgubil. V 75. minuti bi kaj lahko dosodil najstrožjo kazen tudi za nogometaše Kety Emmija, potem ko je z roko igral nekdo od gostujočih igralcev, a je mariborska piščal ostala nema.

V trdem srečanju so imeli nekaj več od igre Bistričani, gostje pa so svoje upe polagali v odličnega Kogelnika. V 10. minuti je s strani v bližnji kot streljal Nejc Pipenbaher, vendar je bil Pridigar na mestu. V 20. minuti je Pipenbaher lepo zaposlil Bajraja, ki je nemudoma streljal iz obrata, a je žoga končala tik ob levi vratnici. Kazen bi lahko sledila minuto kasneje, ko je Kogelnik zadel zunanji del bistriške mreže. V 38. minuti je Gal Dvoršak na levi strani našel Nejca Bračka, ki je zavrtinčeno žogo poslal v desni spodnji kot, vendar je zadetek preprečila vratnica. V 64. minuti je podajo na drugi vratnici zamudil Jan Kotnik, v 80.minuti pa je priložnost na desni strani zastreljal Marcel Pušnik. 

V izdihljajih srečanja so gostje zamudili imenitno priložnost za izenačenje, ko je po podaji z desne strani z glavo streljal Tine Pori in tri točke so ostale v Slovenski Bistrici.

Bajraj si s 6 doseženimi zadetki na lestvici najuspešnejših strelcev deli prvo mesto skupaj z Žanom Ramšakom, članom Dravinje iz Slovenskih Konjic.

Po končanem 5. krogu na lestvici s popolnim izkupičkom vodi Kety Emmi Bistrica. Na drugem mestu sta Dravinja, ki je na gostovanju v Šmarju odigrala le neodločeno,  in Koroška Dravograd, ki za Bistričani zaostajata že 5 točk.

Nogometaši Kety Emmija so ob 15 zbranih točkah so dosegli 12 zadetkov, frapanten pa je podatek, da v vseh 450 minutah še niso prejeli zadetka! 

V prihodnjem krogu jih čaka težko gostovanje, saj gredo v goste lanskoletnemu drugoligašu, ekipi Šmartnega. Slednji se s 7 točkami nahajajo na 7, mestu. 

Napisal: Damijan DRAME