Bistrica v pripravljalni tekmi zanesljivo premagala SV Wildon (A).

NK Kety Emmi & Impol Bistrica : SV Wildon 2:0 (1:0)

Strelci: Justinek in Tavares

V okviru intenzivnih pripravav na pomladanski del sezone je domači drugoligaš zanesljivo premagal ambicioznega avstrijskega predstavnika iz vrha avstrijske Landeslige Steiermark (IV.liga). Domači strateg Dvoršak je po dveh fizično zahtevnih tekmah z NK Muro in NK Mariborom v slabem tednu odigral še tretjo pripravljalno tekmo z agresivnimi Avstrijci iz Wildona.

V prvem polčasu so nekoliko utrujeni bistričani dobro stali na igrišču, pretok žoge je bil hiter vendar so se obetavne akcije zaustavljale pred kazenskim prostorom Wildona brez zaključnega strela na gol. Igralci Wildona so bili zelo agresivni in povzročali nemalo težav bistričanom pri prenosu žoge, v napadalnih akcijah pa jim je za kaj več zmanjkalo kvalitete.Bistrica je povedla po preboju leve bočne linije in lepi povratni žogi Martinčiča katero je z močnim udarcem v malo mrežico pospravil Justinek.

V drugem polčasu je NK Kety Emmi & Impol Bistrica zaigrala z novo enajsterico, ki je zaigrala precej bolj odprto. Posledično so se vrstile obetajoče akcije v obeh straneh. Precej nevarnejši so bill bistričani, kateri pa tudi iz najugodnejših situacij niso uspeli premagati vratarja Wildona. Z odrto igro in protinapadi pa so nekajkrat resno zapretili tudi avstrijci vendar je domači vratar Fridrih dvakrat zanesljivo rešil situacijo 1na1 in še nekajkrat odlično posredoval. Drugi gol je padel v zaključku tekme, ko je znova po levi strani obrambo Wildona prebil Lorbek po odlični podaji v sredino pa je žogo zanesljivo pod prečko zabil Tavares.

Pripravljalno tekmo je testno odigral obetajoč 20 letni igralec zvezne vrste Olamide Majid Ibrahim, ki prihaja iz Irske. Nogometno šolo je do 17 leta obiskoval v znamenitem Manchester Unitedu nato pa odigral 3 sezone za Irski Derby Country. Po tekmi je uprava kluba z igralcem podpisala pogodbo do konca sezone.