Bistričani neporaženi tudi po derbiju v Šmartnem

Šmartno 1928 – Kety Emmi Bistrica   2:2 (1:2)

Šmartno ob Paki, stadion Šmartno ob Paki, gledalcev: 100. Sodniki: Kordež, Močivnik, Racaj.

Strelci:1:0 Vezaj (32), 1:1 Polegek (42), 1:2 Bračko (45/11-m), 2:2 Trop (77/11-m).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Vidmar, N. Bračko, Polegek, Bajraj (Kapun), Ciganović (Pipenbaher), Dvoršak (M. Bračko), Jevšenak, Ljubec (Ferčič).

Trener: Simon Dvoršak

Nogometaši Kety Emmija so tudi po 6. krogu ostali edina neporažena ekipa v vzhodni skupini, a hkrati prejeli prva zadetka v letošnji sezoni.

V derbiju kroga so gostovali pri lanskoletnih drugoligaših iz Šmartnega in na koncu iztržili neodločen izid.

Kaj lahko bi bilo tudi drugače. Gostitelji so povedli v 32. minuti, ko je zmedo v bistriški obrambi izkoristil Ardit Vezaj ter z neposredne bližine zadel za vodstvo Šmartnega. Nogometaši Kety Emmija Bistrice so odgovorili še pred odhodom na odmor. Najprej je v 42. minuti domačo mrežo zatresel Aljaž Polegek, ki je na najlepši možen način izkoristil predložek Nejca Bračka ter z glavo zatresel domačo mrežo. V zadnji minuti prvega polčasa so Bistričani uspeli povesti. Nad Bračkom je bil storjen prekršek v domačem kazenskem prostoru in sodnik Kordež je upravičeno pokazal na najstrožjo kazen. Zanesljiv izvajalec je bil Bračko in dosegel svoj tretji zadetek v prvenstvu.

V nadaljevanju srečanja so bistriški nogometaši zamudili sijajno priložnost, ko je po podaji Nejca Pušnika tik pred Muratom Bajramom pravočasno posredoval domači vratar Nikola Daničič.

V 76. minuti smo bili priča podobni situaciji kot na koncu prvega polčasa, s to razliko, da je bil prekršek storjen nad igralcem Šmartnega. Izvajalec je bil domači kapetan Mataž Trop ter zadel desni kot bistriških vrat.

Nogometaši Kety Emmija so po šestih odigranih krogih s 16 točkami na 1. mestu, s tremi točkami prednosti pred Dravinjo in Koroško Dravogradom.

V prihodnjem krogu bodo doma gostili Zreče, ki so do sedaj zbrale zgolj 3 točke in se nahajajo na 13. mestu lestvice. Srečanje v športnem parku v Slovenski Bistrici bo v soboto, 25. septembra, ob 16. 00 uri.

Napisal: Damijan DRAME