Bistričani opustošili Videm pri Ptuju

Videm pri Ptuju – Kety Emmi Bistrica  0:7 (0:4)

Videm pri Ptuju, Športni park Videm, gledalcev: 84. Sodniki: Gergič, Friš, Horvat.

Strelci: 0:1 Bajraj (10), 0:2 Bajraj (16), 0:3 Polegek (37), 0:4 Ciganović (41), 0:5 Ferčič (57), 0:6 Dvoršak (67), 0:7 Ferčič (89).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Vidmar, Bračko N., Polegek, Bajraj, Ciganović, Kapun, Dvoršak, Ljubec.

Trener: Simon Dvoršak

Nogometaši Kety Emmija Bistrice so 13. krog 3. snl vzhod uradno izpustili zaradi virusa covid-19 v ekipi Cirkulan, najbrž pa bo resnica nekje okoli čiščenja dveh rdečih kartonov najboljših igralcev haloške ekipe. Tudi ekipa Vidma je želela srečanje 13. kroga prestaviti na poznejši termin, vendar se slednjim ni izšlo po njihovih željah. Bistričani so odpotovali v naselje ob južnem robu Dravskega polja željni nogometa in se na sebi svojsten način znesli nad domačimi igralci, ki bodo nogometno lekcijo pomnili kar nekaj časa.

Murat Bajraj je v svojem golgeterskem postu, ki je trajal od 8. kroga zabeležil kar 5 podaj, v Vidmu pa ga je znova doletela njegova kronična bolezen – doseganje zadetkov. V prvih 16 minutah se je dvakrat vpisal med strelce in usmeril potek srečanja na bistriško stran.

Bistričani so svojo kanonado pričeli v 10. minuti, ko je po podaji Tima Ciganovića Bajraj z glavo dosegel svoj prvi zadetek. V 16. minuti sta Nejc Bračko in Aljaž Polegek odigrala dvojno podajo, po kateri je Bračko s predložkom zaposlil Bajraja, ki mu ni bilo težko še v drugo zatresti domače mreže. Varovanci Simona Dvoršaka so prikazali odličen nogomet z veliko priložnostmi in le vprašanje časa je bilo, kdaj bo padel tretji zadetek. V 37. minuti je po globinski podaji za hrbet domače obrambe pravočasno utekel Polegek in rutinirano zadel za 0:3. V 41. minuti so Bistričani dosegli še četrti zadetek, potem ko je žoga po strelu Ciganovića v loku zletela pod domačo prečko in srečanje je bilo praktično odločeno.

Tudi v drugem polčasu smo gledali odlično predstavo nezaustavljivih Bistričanov. Polegek je v 57. minuti s svojo vztrajnostjo prišel do žoge tik pred domačim vratarjem Rogino in po driblingu našel Roka Ferčiča, ki je z 10 metrov zatresel mrežo Vidma. V 67. minuti se je med strelce vpisal tudi Gal Dvoršak. Po odbiti žogi je s kakšnih 25 metrov z volejem zadel levi spodnji kot nemočnega Rogine, ki je moral še šestič po žogo v svojo mrežo. Vse je kazalo, da bo v Vidmu padla šestica, a se je vendarle ukazala sedmica. Tik pred koncem srečanja se je še drugič med strelce vpisal Ferčič. Tokrat je bil asistent Nejc Pipenbaher, ki je podal za hrbet domačih igralcev, kar je Ferčič znal izkoristiti ter postavil končni izid srečanja.

Nogometaši Kety Emmija Bistrice so po 14 krogih s tekmo manj s 37 točkami prepričljivo na vrhu prvenstvene tabele. 

S 14. krogom se je uradno končal jesenski del, kar pa ne velja za bistriške nogometaše, ki se bodo prihodni teden v Cirkulanah pomerili z domačo ekipo. Slednjim se igrice s prestavitvijo srečanja niso izšle po načrtih, saj so doma klonili proti celjskemu Šampionu, ki se je z zmago v Cirkulanah zavihtel kar na drugo mesto in s tekmo več za Kety Emmijem zaostaja 10 točk. Na tretjem mestu je Koroška iz Dravograda, ki je zbrala 26 točk, sledita pa Dravinja in Šmartno 1928 s po 24 točkami. Cirkulane so z 21 točkami šele na 6. mestu. 

Kako že gre tista v zvezi s karmo?

Napisal: Damijan DRAME