Bistričani po zmagi nad Dravinjo le še točko od končnega uspeha

Kety Emmi Bistrica – Dravinja 4:1 (3:0)

Slovenska Bistrica, Športni park Slovenska Bistrica, gledalcev: 250. Sodniki: Rađević, Holcman, Marin.

Strelci:1:0 Martinčič (12/11-m), 2:0 Kovačič (15), 3:0 Kovačič (29), 3:1 Žurej (83), 4:1 Martinčič (84).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Al. Korošec, Ribič, Polegek (Šlak), Martinčič, Horvat (An. Korošec), Vidmar (Ljubec), Kristl (Kapun), Kovačič (Dvoršak).

Trener: Simon Dvoršak

Žan Kovačič in Jaša Martinčič sta gotovo nogometaša, ki v vrstah Kety Emmija Bistrice najbolj žalujeta, da gre prvenstvo počasi h koncu. Proti Dravogradu sta skupaj petkrat zatresla nasprotnikovo mrežo, včeraj pa sta v sosedskem derbiju z Dravinjo zadela vsak po dvakrat.

Martinčič je mrežo dolgoletnih drugoligašev prvič zatresel v 12. minuti, potem ko je po prekršku nad Kovačičem zanesljivo zadel iz enajstmetrovke. Le tri minute kasneje je Martinčič z leve strani podal v sredino, kjer je Kovačič s 13 metrov s strelom po tleh zadel levi spodnji kot konjiških vrat. V 23. minuti bi se Kovačič lahko znova vpisal med strelce, vendar je veselje preprečila vratnica, v 29. minuti pa so se bistriški nogometaši veselili še tretjič. Ponovno je bil asistent Martinčič, Kovačič pa je podajo z leve strani pospremil v nebranjeni del mreže gostov. 

Po tretjem prejetem zadetku so gostje vendarle zadihali ter poskušali ogroziti domača vrata predvsem po desni strani, a si resne priložnosti v prvem polčasu niso uspeli priigrati. Martinčič je imel lepo priložnost v 39. minuti, ko je po podaji Alena Korošca streljal preko vrat.

V drugem polčasu so prvi zapretili igralci Dravinje, ko je strel Žige Čakša končal tik nad prečko vratarja Jake Dabanoviča. Minuto kasneje je Korošec znova lepo našel Martinčiča, ki je streljal v levi spodnji kot, a se je z obrambo izkazal izkušeni Gregor Fink. Igra se je razživela in v 50. minuti so imeli igralci iz Slovenskih Konjic najlepšo priložnost na srečanju. Hitri protinapad po desni strani je s strelom tik zraven leve vratnice zaključil Andraž Kolar in izid je ostal nespremenjen. V 65. minuti je streljal jan Kristl, vendar je tudi njegov strel končal tik ob desni vratnici Dravinje, pet minut kasneje pa se je znova izkazal Fink, ko je ubranil strel Sebastjana Šlaka.

Gostje so vendarle prišli do zadetka, potem ko je po podaji na drugo vratnico z glavo zadel Andraž Žurej. Gostje so dobili krila, ki pa jih je le slabo minuti kasneje s svojim drugim zadetkom na srečanju pristrigel Martinčič. Kazalo je že, da bo Šlak izgubil žogo, a jo je s svojo vztrajnostjo uspel zadržati v svoji posesti ter podati v sredino, kjer jo je Martinčič z glavo poslal v desni kot tokrat nemočnega Finka. To je bil že 14. zadetek Martinčiča v letošnji sezoni, s čimer si na lestvici strelcev deli prvo mesto z napadalcem celjskega Šampiona, Galom Grobelnikom.

Nogometaši Kety Emmija Bistrice so po 14. krogih s kar 38 osvojenimi točkami (od možnih 42!) seveda na prvem mestu, do konca prvenstva pa je ostalo le še 180 minut. V prihodnjem krogu jih čaka gostovanje v Cirkulanah, kjer bi si z morebitno točko že zagotovili končno prvo mesto, v zadnjem krogu pa v Slovensko Bistrico prihaja ekipa Rogaške, ki še vedno upa na morebiten preobrat ter ekspresno vrnitev med drugoligaše. 

Napisal: Damijan DRAME