Bistričani (še) niso drugoligaš

Kety Emmi Bistrica – Rogaška 1:2 (1:0)

Slovenska Bistrica, Športni park Slovenska Bistrica, gledalcev: 700. Sodniki: Novarlić, Holcman, Dedić.

Strelci:1:0 Polegek (28), 1:1 Pavlović (69), 1:2 Andjelić (72/11-m).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman (An. Korošec), Al. Korošec, Ribič, Bračko (Kapun), Polegek (Šlak), Martinčič, Vidmar (Ljubec), Kristl (Kapun), Kovačič.

Trener: Simon Dvoršak

V Slovenski Bistrici smo bili v soboto priča pravemu nogometnemu prazniku, ki bi ga zavidali tudi marsikateri prvoligaš. V odločilnem srečanju za napredovanje v drugoligaško druščino se ja na tribunah zbralo okoli 750 gledalcev, približno 400 pa jih je bilo okoli stadiona. Na eni strani gostujoči Slatinčani iz Rogaške Slatine, na drugi bistriška Rdeča armada. Nogometaši Kety Emmija Bistrice so  v odličnem vzdušju, v katerem ni manjkalo niti bakel in ognjemetov, 22 minut pred koncem srečanja imeli svet na dlani. Imeli so vodstvo, ob tem dvakrat stresli gostujočo prečko ter – obstali (v tretji ligi). Z odlično igro so imeli kontrolo nad igro, medtem ko so se gostje osredotočali predvsem na preskakovanje igre, protinapade ter iskali svojo priložnost v prekinitvah. Iz ene takšnih so igralci Rogaške prišli do izenačujočega zadetka. Kot je z desne strani izvajal Mario Rokavec Mika, v gneči v kazenskem prostoru pa se je v družbi treh igralcev Kety Emmija najbolje znašel Andrej Pavlović ter z volejem zatresel bistriško mrežo. V 71. minuti je po desni strani preigraval Alen Ploj ter podal v kazenski prostor, kjer je žoga v roko zadela Nejca Bračka. Sodnik Novarlić iz Maribora je pokazal na belo točko, zanesljiv izvajalec pa je bil Stefan Andjelić. Izkušeni igralec, ki je v Rogaško prišel iz FC Kopra, je zadel levi spodnji kot in Rogaška je v treh minutah iz zaostanka prišla na korak do druge lige.

Nogometaši Kety Emmija so do prve priložnosti prišli že v drugi minuti, ko je z glavo preko gola streljal Lan Vidmar. Gostje so si prvo priložnost priigrali v 12. minuti, ko je z leve strani streljal Alen Ploj, a se je izkazal Jaka Dabanovič. V 21. minuti je imel priložnost Andjelić, ki je izkoristil svoje bogate izkušnje ter se otresel Roka Rozmana, vendar je znova odlično posredoval Dabanovič in rezultat je ostal nespremenjen. V 24. minuti je z glavo streljal Alen Neskić, žoga pa je zletela tik mimo desne vratnice. V 28. minuti so se veselili nogometaši Kety Emmija Bistrice, ko je Bračko izvrstno na desni strani našel Aljaža Polegeka. Slednji se je nemudoma odločil za strel ter s natančno odmerjenim strelom zadel bližnji kot gostujočega vratarja Lana Vunderla. V 42. minuti je po kotu najvišje skočič Rozman, pred golovo črto pa je žogi pot v mrežo preprečil Denis Mraz.

Gostje so na začetku drugega polčasa naredili dve menjavi, v katerih je v igro vstopil Pavlović, ki se je kasneje izkazal kot zlata menjava. 

V 52. minuti je s 25 metrov prosti strel odlično izvedel Jaša Martinčič, a je zadetek preprečila prečka. Minuto kasneje so nogometni bogovi znova bili na strani ekipe izpod Donačke gore. Z desne strani je predložek v kazenski prostor poslal Jan Kristl, Vidmar pa je znova zadel prečko, od koder se je žoga odbila v polje, a je strel Martinčiča po tleh s fantastično reakcijo ubranil Vunderl. V 62. minuti je s 30 metrov čez vrata streljal Andjelić. V 87. minuti je po samostojni akciji na desni strani s strelom poskusil Polegek, vendar strel ni bil dovolj natančen, da bi ogrozil vrata gostov. V 90. minuti je po predložku z desne strani najvišje skočil Alen Korošec, a streljal preko gola in ostalo je pri zmagi gostov iz Rogaške Slatine, ki so si z zmago zagotovili napredovanje v drugi razred slovenskega nogometa, saj sta pri enakem številu točk zmagovalca sezone odločili medsebojni srečanji.

Simon Dvoršak, trener Kety Emmija Bistrice:

V srečanje nismo šli tako napadalno, kot v ostalih srečanjih, saj smo malo igrali tudi na rezultat. Kljub temu smo v prvem polčasu igrali, kot smo želeli, začetek drugega polčasa je bil fantastičen. Imeli smo dve prečki in tam se je srečanje prelomilo. V kolikor bi zadeli, bi pobegnili na varno prednost, vendar je sledil pad koncentracije in prejeli smo dva zadetka. Bolj kot prejeta zadetka me skrbi, da smo po nerealiziranih priložnostih nehali igrat ter sprejeli njihov način igre z dolgimi podajami, s katero smo izgubili kontrolo nad potekom igre. Gostje so izkušena ekipa in so se nato zaprli in uspeli.

Napisal. Damijan DRAME