Bistričani v 93. minuti ostali brez zmage nad Aluminijem

Kety Emmi Bistrica – Aluminij 1:1 (0:0)

Slovenska Bistrica, Športni park Slovenska Bistrica, gledalcev 1200. Sodniki: Jerič, Brezar, Habuš..

Strelci: 1:0 Kukjovec (74.), 1:1 Frešer (93.)

Kety Emmi Bistrica: Fridrih, Janežič (od 83. Ciganović), Zajšek, Rozman, Vidmar, Bračko (od 83. Korošec), Martinčič (od 61. Kapun), Havelka, Pesjak, Kuliš (od 61. Kukovec), Maher.

Trener: Goran Stanković

Nino Kukovec je v igro vstopil v 61. minuti, ko je zamenjal Ante Kuliša, le 13 minut kasneje pa požel velik aplavz na tribunah, ko je izkoristil sijajno podajo Nejca Bračka. Kukovec se je odlično znašel med tremi obrambnimi igralci ter streljal v levi spodnji kot gostujočega vratarja Tiborja Banića.

Kazalo je že na zmago nogometašev Kety Emmi & Impol Bistrice, ki so se med tednom z odlično predstavo v Rogaški Slatini senzacionalno uvrstili v polfinale Pokala Pivovarne Union, v katerega so se uvrstili tudi današnji gostje iz Kidričevega ter ekipi Olimpije in Maribora. V 92. minuti je odlični sodnik Jerič iz Cerkelj na Gorenjskem zapiskal prekršek kakšnih 17 metrov od vrat Primoža Fridriha, ki je po nastopu v pokalu v Rogaški tudi tokrat v vratih odlično nadomestil Jako Dabanoviča. Prosti strel je izvedel Rok Frešer, ki je v igro vstopil v 63. minuti in z rahlim, a natančnim strelom v desni spodnji kot presenetil Fridriha in preprečil zmago domačih nogometašev. 

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so v 24. krogu gostili Aluminij iz Kidričevega, ki se z Rogaško krčevito bori za 1. mesto, ki zagotavlja direktno uvrstitev med prvoligaše. V čudovitem in sončnem vremenu je dvoboj na tribune in okolico igrišča privabil kar okoli 1200 gledalcev, kar je rekord v letošnji sezoni. 

V prvem polčasu smo videli enakovreden dvoboj obeh polfinalistov slovenskega pokala. Večina dogodkov pa se je odvijala med kazenskima prostoroma obeh ekip, a brez izrazitih priložnosti. Še najboljšo so imeli domači nogometaši v 18. minuti, ko je po predložku Bračka z glavo streljal Lan Vidmar, vendar je žoga zletela čez Banićeva vrata. 

V drugem polčasu so gostje v ogenj poslali Danijela Šturma, kar je poživilo njihovo igro.  V 53. minuti je Fridrih s sijajnim posredovanjem ubranil strel kapetana Aluminija, Nika Marinška. V 65. minuti je z zunanjim strelom poskusil Kukovec, a je tudi njegov strel končal nad gostujočimi vrati. Gostje so si pred zadetkom Kukovca priigrali tri lepe priložnosti za strel, vendar so streli Šturma končali tik ob Fridrihovih vratnicah. Enej Kapun je imel v 80. minuti priložnost, da zapečati usodo gostov, potem ko je streljal z leve strani pod prečko, a se je tokrat z izjemno obrambo izkazal Banić in ohranil goste pri življenju. V 90. minuti so gostje imeli novo priložnost za izenačenje. Daniel Mikolaj Skiba je z glavo streljal v levi spodnji kot Fridrihovih vrat, a je mladi bistriški vratar z bravurozno obrambo in skrajnimi napori žogo uspel odbiti v kot.

Po 24 odigranih krogi je na vrhu lestvice Rogaška s 55 točkami, sledi pa Aluminij, ki je zbral 51 točk. Bistričani so po osvojeni točki napredovali za eno mesto in se s 26 točkami nahajajo na 13. mestu. 

V prihodnjem krogu bodo nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice gostovali v Grosupljem, kjer se bodo pomerili z ekipo Brinja.

Nejc Bračko:

Na srečanje z Aluminijem smo se dobro pripravili in smo pričakovali, da bomo enakovreden nasprotnik. V igri smo se postavili dokaj kompaktno ter si pripravili nekaj priložnosti, eno od teh smo tudi izkoristili. Škoda zaradi prejetega zadetka ob koncu srečanja. Malo nam je popustila koncentracija, a nogomet je igra, ki se igra 90 minut.

Napisal: Damijan DRAME

Foto: Danilo Vezjak