Bistriški nogometaši doma remizirali s Primorjem

Kety Emmi Bistrica – Primorje 0:0

Slovenska Bistrica, športni park Slovenska Bistrica, gledalcev: 350. Sodniki: Novarlić, Holcman, Jonke.

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pirtovšek, Vidmar, Klašnja, Kujović (od 57. Panić V.), Bračko N., Ferčič (od 57. Džumhur), Havelka, Šlamberger (od 68. Korošec), Panić T.M. (od 87. Koprivc), Jevšenak.

Trener: Franc Fridl

Nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice so v 4. krogu 2, SNL gostili Primorje iz Ajdovščine ter se na koncu razšli z neodločenim izidom.

Nogometaši Primorja, ki so zlate čase doživeli v 90 letih prejšnjega stoletja, ko so bili eden glavnih akterjev slovenskega nogometa in kar trikrat zaigrali v finalu slovenskega pokala, a na koncu ostali brez lovorik(e), so bili v prvih minutah boljši nasprotnik, vendar so do prve priložnosti prišli domači nogometaši. Po strelu Gabrijela Jevšenaka, ki je tokrat dobil priložnost v prvi enajsterici, se je žoga od bloka odbila na sredino kazenskega prostora Primorja, kjer je iz obrata streljal Anej Kujović, vendar je žoga zletela nad vrati primorskega vratarja Ariana Renerja. Na odgovor Primorcev ni bilo potrebno dolgo čakati. Že v naslednji minuti sta z leve strani zapretila preko Marka Guliča in Marka Nunića. Nunić, nekdanji up ljubljanske Olimpije, ki je v lanski sezoni igral za Dinamo iz Bukarešte, je streljal v levi kot Dabanovičevih vrat, a je bistriški vratar s skrajnimi napori strel ubranil. V 20. minuti je Nejc Bračko z globinsko podajo poskušal najti Roka Ferčiča, a mu je za uspešen zaključek zmanjkalo nekaj centimetrov. Gostje so se znašli v priložnosti minuto kasneje, ko je po desni strani uspešno prodrl Luka Badžim, vendar je na srečo zadel zunanji del Dabanovičevih vrat.

V 28. minuti se je za strel s kakšnih 12 metrov odločil Ferčič, a se je žoga od igralca Primorja odbila v kot. V 33. minuti so nogometaši Primorja znova imeli sijajno priložnost za vodstvo. Po levi strani je prodrl Matic Paljk in podal v sredino, kjer je zadetek Arturja Sagitova preprečila bistriška obramba ter žogo izbila  v kot. Po strelu s kota je najvišje skočil Gulič, a je bil Dabanovič znova na mestu. Zadnjo priložnost v prvem polčasu so imeli bistriški nogometaši, ko je po podaji z Jevšenaka z desne strani  z 8 metrov z glavo streljal Tai Matea Panić, a je tudi ta strel končal nad Renerjevimi vrati.

V drugem polčasu smo gledali dinamičen nogomet, vendar brez velikih priložnosti. V 61. minuti je strel Eliana Demirovića končal mimo Dabanovičevih vrat. Bistriški nogometaši so priložnost za vodstvo zamudili v 76. minuti, ko se je za strel s 23 metrov odločil Niko Havelka. Rener je bil že premagan, a je zadetek preprečila desna vratnica. Proti koncu srečanja so se vrstili bistriški napadi na vrata Renerja, a je na koncu ostalo pri začetnem rezultatu.

Po 4 odigranih krogih so nogometaši Kety Emmija & Impola s 5 točkami na polovici prvenstvene razpredelnice, saj od 16 drugoligašev zavzemajo 8. mesto.

V 5. krogu jih čaka težko gostovanje, saj se bodo v Novem Mestu pomerili z ekipo Krke, ki si z Nafto z 10 točkami delita 1. mesto.

Trener Franc Fridl: Videli smo tipično drugoligaško srečanje. Rezultati Primorja nas ne smejo zavesti. Gre za mlado in izkušeno ekipo. V takšnih srečanjih, kot je bila današnja po navadi zmaga tisti, ki prvi zadane. Mi smo iskali priložnost za zadetek, že drugič zapored se nam je zgodilo, da na domačem srečanju nismo dosegli zadetka. Verjamem, da se bo sreča obrnila v našo smer in bomo potem zaigrali tudi bolj sproščeno. Bilo je veliko napak tudi z naše strani, ki so nastali v žaru borbe, vendar daleč od tega, da smo bili anemični, tako, da sem s te strani zadovoljen.

Napisal: Damijan DRAME

Foto: Vezjak