Bistriški nogometaši doma zmagali

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so v 11. krogu 2. SNL gostili ekipo Tabora iz Sežane ter slavili z zadetkom enajstmetrovke Jaše Martinčiča v 93. minuti.

Lanskoletnim prvoligašom letos ne gre ravno po načrtih, saj so v dosedanjih 10 krogih osvojili le 4 točke in so edini klub brez zmage. Tokrat so v prvem polčasu imeli več od igre, a si niso priigrali prave priložnosti za zadetek. Na drugi strani so bistriški nogometaši na domačih tleh vnovič odigrali slabše kot v gosteh, vendar se je tokrat sreča vendarle obrnila v smeri Slovenske Bistrice. Igrala se je že 3. minuta sodnikovega podaljška, ko je na desni strani žogo prejel Žiga Pesjak, ki ga je v gostujočem kazenskem prostoru zrušil nogometaš Tabora. Glavni sodnik srečanja Žan Jazbec, ki je bil blizu dogajanja, je nemudoma pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je hladnokrvno realiziral Martinčič.

Po 11. odigranih krogih so nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice sedaj s 17 točkami na 6. mestu, s točko prednosti pred Brinjem iz Grosupljega, ki ima tekmo manj. Grosupeljčani so bili po šestih odigranih tekmah na vodilnem mestu, a so nato nanizali tri poraze in posledica je velik zdrs na prvenstveni lestvici. V 12. krogu bodo varovanci trenerja Simona Dvoršaka gostovali v Beltincih, ki je s 23 točkami vodilna ekipa prvenstva.

Damijan Drame