Bistriški nogometaši po zmagi nad Nafto na pragu obstanka

Bistriški nogometaši so 4 kroge pred koncem prvenstva naredili velik korak k obstanku v 2. SNL, saj so na domačem igrišču še drugič v letošnji sezoni ugnali lendavsko Nafto 1903. Junak srečanja je bil mladi Domen Zajšek, ki je mrežo Ágoston Álmos Kissa zapolnil v 84. minuti, ko je že kazalo, da se bosta ekipi razšli brez zadetkov.

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so srečanje precej bolje odprli in si preko Roka Maherja priigrali dve stoodstotni priložnosti, a je Kiss odlično posredoval ter strela ubranil.
Gostje so si v prvem polčasu priigrali le eno pravo priložnost, a je Primož Fridrih znova pokazal svojo kvaliteto in pravočasno zaprl kot ter svoja vrata ohranil nedotaknjena.
V drugem polčasu se je igra obeh ekip razblinila, gostje iz Lendave pa so se osredotočili na preskakovanje igre in si priigrali le eno priložnost za zadetek. Srečanje je bilo odločeno v 84. minuti, ko je po podaljšani žogi Roka Rozmana Zajšek končno našel žogi pot v mrežo. Ob zmagi Bistričanov velja omeniti tudi poraz Krškega v Ajdovščini s 3:2, čeprav so Dolenjci že po 13 minutah vodili z 0:2. Za popoln preobrat je z zadetkom v 93. minuti (!) poskrbel Luka Badžim.
Z novo zmago so Bistričani zdaj pri 29 točkah, na lestvici pa so preskočili tudi Triglav iz Kranja, s katerimi se bo četa Gorana Stankovića pomerila v prihodnjem krogu. Na repu lestvice sta Krško in Roltek iz Doba, ki za Triglavom zaostajata za 8 točk, za Bistričani pa še točko več.
Po 26 odigranih krogih je v vodstvu ekipa Rogaške, ki je zbrala 59 točk. Tesno za njimi so nogometaši Aluminija, ki za vodilno ekipo zaostajajo zgolj dve točki, kar kaže na to, da bo odločitev o zmagovalcu odločena šele v zadnjem krogu.


Napisal: Damijan DRAME