Bistriški nogometaši s petardo odpihnili Velenjčane

V ponedeljek, 6. novembra, so se v športnem parku nogometaši NK Kety Emmi & Impol Bistrica pomerili z nogometaši iz Velenja in prepričljivo zmagali. 

Varovanci trenerja Simona Dvoršaka so že po osmih minutah zaostajali z 0:1, ko je goste s prekrasnim strelom v levi zgornji kot v vodstvo povedel Adriano Bloudek. Hitro vodstvo gostov je bil le uvod v ponedeljkovo goliado, a so zadevali zgolj razpoloženi Bistričani.

V 26. minuti je izid izenačil Ante Kuliš, ki je po podaji Chidere Nwoge žogo poslal pod gostujočega vratarja Jureta Ribiča. V 36. minuti je Kuliš s treh metrov zadel vratnico, minuto kasneje se je enako pripetilo gostom, ko je bil v naslovni vlogi kapetan Žan Florjanc.

V prvi minuti sodnikovega podaljška je podajo na desno stran izkoristil Lan Vidmar ter poskrbel za prvo domače vodstvo na srečanju. Bistriški kapetan, ki je na svojem mestu zadnjega igralca z naskokom najboljši igralec v drugoligaški druščini, se je med strelce vpisal še na tretjem ligaškem srečanju zapored.

Nigerijski napadalec Nwoga je v 48. povišal vodstvo na 3:1, potem ko je po podaji s kota z glavo zadel desni kot gostujočih vrat. V odprtem srečanju obeh ekip so si tudi gostje priigrali kar nekaj priložnosti, a je vselej odlično posredoval mladi vratar Bistričanov, Primož Fridrih.

Srečanje je bilo dokončno odločeno v 80. minuti, ko so nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice izvedli sijajno akcijo. Žiga Pesjak je s prsmi podal Kulišu, ta pa je s strelom z osmih metrov dosegel še svoj drugi zadetek na srečanju. V 92. minuti so imeli bistriški nogometaši na voljo prosti strel, ki ga je s kakšnih 18 metrov s precej desne strani sijajno izvedel Pesjak ter zadel levi spodnji kot Ribičevih vrat in zaključil sončno ponedeljkovo popoldne.

Po 16 odigranih krogih je vrh prvenstvene lestvice v prekmurskih rokah. V vodstvu so Beltinčani, ki so zbrali 33 točk, prav toliko kot lendavska Nafta, a imajo slednji tekmo manj.

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so z osmo zmago v letošnji sezoni že pri 27 točkah, kar jih uvršča na odlično 5. mesto, z le točko zaostanka za četrtouvrščenim Triglavom iz Kranja.

V 17. krogu bodo bistriški nogometaši gostovali v Lendavi. Tekma bo na sporedu v ponedeljek, srečanje pa si bo moč ogledati tudi na ekranih Sportkluba.

Damijan DRAME