Bistriški nogometaši s petardo odpravili Ormož, presenečenje nogometašev Zg. Polskave

Bistriški nogometaši so v 1. krogu slovenskega pokalnega tekmovanja Pokala Pivovarne Union gostovali v Ormožu, kjer so se pomerili s članom ptujske Superlige.

Trener Simon Dvoršak je nekoliko spremenil udarno enajsterico. Tako je med vratnice ponovno stopil mladi Primož Fridrih, v prvi enajsterici pa so priložnost dobili tudi Tim Gobec, Luka Pršo, Maj Lorbek in Ante Kuliš. Prav Kuliš je v 11. minuti pričel serijo zadetkov na srečanju, Gobec pa je v 44. minuti prednost povišal na 2:0 ter postavil izid prvega polčasa. V nadaljevanju srečanja so v polno zadeli še Henry Nwoga ter Kuliš dvakrat in Bistričane popeljali v nadaljevanje pokalnega tekmovanja, iz katerega pa je že presenetljivo izpadel Aluminij iz Kidričevega. Prvoligaš je gostoval v Zavrču ter izgubil po streljanju enajstmetrovk.

Če v primeru izpada Kidričanov govorimo o pravi katastrofi, pa lahko ravno nasprotno govorimo, ko gre za nogometaše Zgornje Polskave. Člani 2. razreda ptujske MNZ so doma gostili vodilno ekipo 1. razreda MNZ Ptuj, Dornavo Digitalpatner.si ter presenetljivo slavili s 3:1. Polskavski nogometaši so povedli že v 2. minuti z zadetkom Jana Šuntnerja, Matej Smogavc pa je z zadetkom v 32. minuti prednost podvojil. Gostje so v 58. minuti izid uspeli znižati, a je Matej Smogavc v 89. minuti s svojim drugim zadetkom na srečanju odpravil dvome o zmagovalcu dvoboja ter poskrbel za veliko presenečenje.

Od tekmovanja pa so se poslovili nogometaši iz Spodnje Polskave, ki so na domačem igrišču gostili ekipo Hajdine. Tretjeligaš je v dvoboju upravičil vlogo favorita ter slavil z 0:7.

Napisal: Damijan DRAME