Bistriški nogometaši so si z zmago v Kranju zagotovili obstanek

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so v 27. krogu 2. SNL gostovali v Kranju, kjer so se pomerili z domačo enajsterico Triglava in slavili z 2:3 ter si tudi teoretično zagotovili obstanek v drugoligaški druščini. Za varovance trenerja Gorana Stankovića so bili uspešni Nino Kukovec, Tim Ciganović in Rok Maher.

V Kranju smo videli odličen prvi polčas bistriških nogometašev, ki so prevladovali v vseh pogledih, za zgodnje vodstvo pa je že v 10. minuti poskrbel Kukovec, ki je odbito žogo pospravil za hrbet Adama Alagića. Do konca prvega dela srečanja so si Bistričani priigrali preko Jaše Martinčiča in Kukovca priigrali še pet lepih priložnosti, vendar se izid do konca polčasa ni spremenil. Še posebej velja omeniti močan strel Kukovca v prečko, od katere se je žoga odbila na črto, a žal v 2. SNL (še) ni VAR-a, ki bi omogočil preverjanje spornih situacij.

Drugi polčas se je pričel z velikim nalivom, v katerem so se bolje znašli domači nogometaši, ki so v pičlih treh minutah izid spreobrnili v svojo korist.

Jaka Korošec je s prekrškom zaustavil Oliverja Kregarja in glavni sodnik Mateo Tozan je pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je bil Veron Šalja. V 68.minuti so nogometaši Triglava znova imeli na voljo kazenski strel, potem ko je Žiga Pesjak storil prekršek v gostujočem kazenskem prostoru. Šalja je vnovično priložnost za zadetek izkoristil ter Gorenjce popeljal v vodstvo.

Igrala se je 90. minuta, gledalci so že pričakovali zaključni žvižg glavnega sodnika, a je bilo nekaj potrebno vprašati tudi bistriške nogometaše, ki si poraza po prikazani igri gotovo niso zaslužili.

Rok Maher je izvajal kot, najvišji v skoku pa je bil Tim Ciganović in izid izenačil na 2:2. V 93. minuti je na svoj račun prišel tudi Maher. Neutrudni Mariborčan se je po dvojni podaji znašel kakšnih devet metrov od Alagićevih vrat ter s strelom po sredini gola vratarja Triglava še tretjič poslal po žogo v njegovo mrežo in poskrbel za osmo zmago v letošnjem prvenstvu.

Po nepopolnem odigranem krogu na lestvici vodi Rogaška z 62 točkami, pred Aluminijem, ki ima 2 točki manj. Bistričani so z zmago na 10. mestu z 32 točkami. Kako majhne so razlike med ekipami, dovolj zgovorno priča dejstvo, da je med 6. Primorjem eMundio in Triglavom na 14. mestu zgolj 6 točk razlike.

Lov na nove točke se bo nadaljeval že v sredo, ko bodo bistriški nogometaši doma gostili Fužinar Vzajemci iz Raven na Koroškem. Tekma v športnem parku v Slovenski Bistrici bo na sporedu ob 17.00 uri.

Napisal: Damijan DRAME 

Foto: Danilo Vezjak