Bistriški nogometaši v infarktni končnici do druge zaporedne zmage

Bistriški nogometaši so v 15. krogu 2. SNL gostili nogometaše Vitanesta iz Bilja in slavili še drugič zapored.

Že v 7. minuti je mrežo gostujočega vratarja načel Lan Vidmar, ki je bil strelec tudi na zadnjem srečanju v Dekanih. Gostje so v 13. minuti skoraj zadeli lastno mrežo, a je žoga končala na gostujoči prečki, v 28. minuti pa je semafor kazal 1:1. Strelec zadetka je bil Ricard Fernandez Betriu.

V drugem polčasu so gostje imeli več od igre ter v 50. minuti po izdelani akciji preko Luke Marjanca povedli z 2:1. V 55. minuti je Betriu dosegel še svoj drugi zadetek na srečanju in hkrati 10. v letošnjem prvenstvu, s čemer se je na lestvici najboljših strelcev povzpel na sam vrh.

V 59. minuti se je Simon Dvoršak odločil za trojno menjavo ter v igro poslal Tima Gobca, Roka Frešerja ter Luko Pršo. V 78. minuti je po prekršku nad Frešerjem glavni sodnik srečanja Matic Kordež dosodil kazenski strel, zanesljiv izvajalec najstrožje kazni pa je bil Jaša Martinčič.

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so krenili po zadetek za izenačenje, kar se je zgodilo v 85. minuti. Z desne strani je podal Maj Lorbek, ki je v igro vstopil v 76. minuti. Vratar gostov, Jure Lipičar, je žogo odbil, a le do Matevža Križnika, ki je z desetih metrov zadel desni spodnji kot gostujočih vrat.

V 90. minuti je Gobec z desne strani streljal proti domačim vratom, kjer je žoga zadela nekoga iz gostujočih vrst v roko in Kordež je vnovič pokazal na najstrožjo kazen. Tudi tokrat je strel izvajal Martinčič in dosegel še svoj šesti zadetek v letošnji sezoni.

Bistriški nogometaši so trenutno s 24 točkami na odličnem 6. mestu, v prihodnjem krogu pa bodo doma gostili Rudar iz Velenja. V vodstvu so še vedno nogometaši Beltincev, ki imajo ob 33 točkah kar 5 točk naskoka pred nogometaši Triglava iz Kranja, ki so na 2. mestu.

Damijan DRAME