Bistriški nogometaši z gostovanja s točko

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice v Grosupljem do točke Nogometaši bistriškega drugoligaša so v 13. kolu 2. SNL gostovali pri Brinju iz Grosupljega. V dvoboju ekip, ki se nahajata v rahli rezultatski krizi, so prvi povedli gostitelji, za katere je v 28. minuti zadel Jure Perger. Bistričani so se porazu izognili pet minut pred koncem srečanja, ko je domačo mrežo zatresel nigerijski napadalec Chidera Nwoga.

Na blatnem igrišču pred 110 gledalci smo videli enakovredno predstavo obeh ekip, gostitelji pa so na odmor odšli z minimalno prednostjo. Perger je z desne strani podal pred vrata Kristijana Župića, žoga pa je na presenečenje vseh končala v desnem spodnjem kotu.

Drugi polčas so nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice začeli precej podjetneje, a so v 55. minuti skoraj prejeli drugi zadetek. Župić je bil že premagan, vendar je pred golovo črto žogo zaustavil Domen Zajšek. V 68. minuti se je izkazal Župić, ko je ubranil strel z glavo Aleksa Stojakovića, zadnjih 20 minut pa so Bistričani zaigrali odlično.

V 72. minuti je Ante Kuliš zamudil z glavo, domači nogometaš pa je ob tem zadel prečko lastnih vrat.

Po nekaj zamujenih priložnostih je Bistričanom vendarle uspelo izid izenačiti. Žiga Pesjak je s sredine igrišča našel Nwogo, ki je izkoristil slabo posredovanje domačega vratarja Maja Pavlija ter dosegel svoj tretji zadetek v letošnji sezoni.Bistriški nogometaši so v zadnjih minutah iskali priložnost za drugi zadetek, ki bi pomenil zasluženo zmago, vendar so se na koncu zadovoljili tudi s točko.Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so z 18 točkami na 7. mestu, v vodstvu pa je ekipa Beltincev, ki je do zdaj zbrala 30 točk. 

Damijan Drame