Bistriški nogometaši z zmago doma na 3. mestu lestvice

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so v ponedeljek 14. avgusta 2023 odigrali 4. krog 2. SNL, potem ko sta bila 2. in 3. krog preložena zaradi obilnega dežja in poplav. Nasprotnik je bila ekipa Dravinje, ki se je po več letih čakanja letos vendarle uspela vrniti med drugoligaše.

Če smo v prvem polčasu videli izenačen nogomet, v katerem sta se ekipi držali bolj rezervirano, pa smo v drugem videli precej boljše nadaljevanje, v katerem so bili v glavni vlogi domači nogometaši.

Kakšnih 700 gledalcev, kolikor se jih je zbralo na sosedskem derbiju, se je prvič veselilo v 52. minuti, ko je Ante Kuliš izkoristil napako gostujočega vratarja Domna Mrežarja in načel gostujočo mrežo.

V 65. minuti je za potezo srečanja poskrbel Rok Frešer, ki je tekmo pričel s klopi. Po preigravanju dveh gostujočih nogometašev se je Frešer odločil za strel s kakšnih 17 metrov in zadel desni kot konjiških vrat.

Srečanje je bilo odločeno v 81. minuti, ko je bil Mrežar premagan še v tretje. Po podaji Nejca Bračka z desne strani je akcijo zaključil Andraž Borovnik, ki je suvereno zadel levi kot nemočnega Mrežarja. Po odlični predstavi in prvi zmagi v novem prvenstvu so varovanci trenerja Gorana Stankovića po dveh krogih s 4 točkami na odličnem 3. mestu.

V prihodnjem krogu bodo nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice gostov v Novem mestu, kjer se bodo pomerili z ekipo Krke.

Damijan Drame

foto: Danilo Vezjak