Chidera Henry Nwoga zadel za zmago proti Iliriji

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so s srečanjem proti Iliriji pričeli 7. krog prvenstva v 2. SNL in z zasluženo slavili z 1:0. Strelec odločilnega zadetka je bil nigerijski napadalec Chidera Henry Nwoga, ki je poleti okrepil vrste bistriškega prvoligaša.

Kakšnih 400 gledalcev se je zbralo na tribunah in okoli stadiona v športnem parku Slovenska Bistrica, med njimi pa niso manjkali tudi Attems Boysi, ki so s prigodno koreografijo poslali sporočilo podpore trenerju Goranu Stankoviću, ki po posegu uspešno okreva.
Gostje so bili v prvih 15 minutah več pri žogi, v 16. minuti pa so si bistriški nogometaši priigrali prvo priložnost za zadetek, potem ko je po strelu Bračka prvič posredoval odlični vratar Ilirije Nejc Dermastija.
Odločitev o zmagovalcu je padla v 31. minuti. Nejc Bračko je izvajal kot z leve strani, kjer je streljal Rok Frešer, a je Dermastija odlično posredoval, vendar je žoga končala na nogi Nwoge, ki je dosegel svoj prvi zadetek v sezoni. Domači nogometaši so po zadetku imeli več od igre, vendar se izid do konca srečanja ni spremenil.
Trener vratarjev Primož Kračun, ki nadomešča Stankovića, je v 55. minuti v igro poslal Tomija Gobca, Ante Kuliša ter kapetana Lana Vidmarja, s čimer je v bistriških vrstah zapihal nov veter. Kuliš je v 13 minutah imel 3 fantastične priložnosti za zadetek, a je dvakrat bil nenatančen, v tretje pa je zadetek vnovič rešil izvrstni Dermastija, ki je bil z naskokom najboljši igralec ljubljanske ekipe. V 69. minuti so gostje ostali z igralcem manj, saj je drugi rumeni karton na srečanju prejel Jakob Cukjati ter predčasno odšel z igrišča.
Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice tako nadaljujejo z uspešnimi predstavami in so si v 6 srečanjih priigrali že 4. zmago v letošnjem prvenstvu, kar jih trenutno uvršča na 3. mesto. V 8. krogu Bistričane znova čaka težko gostovanje. Pot jih bo vodila v Novo Gorico, ki je prav tako v odlični formi, saj je slavila na zadnjih treh srečanjih in se z 10 točkami trenutno nahaja na 5. mestu.


Damijan DRAME