Dino Kapitanović mož odločitve v Slovenski Bistrici

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so v 20. krogu 2. SNL gostili Krko in nesrečno klonili z 0:1 (0:0)

V prvem polčasu smo videli enakovredno srečanje, v katerem je prvih 20 minut pripadlo domači enajsterici. Že v 3. minuti je krasno priložnost zamudil Domen Zajšek, a je njegov strel končal mimo desne vratnice vratarja Luke Čadeža. Po prvih 20 minutah so vajeti igre počasi pričeli prevzemati gostje, ki so v srečanju veljali za velike favorite, a si izrazite priložnosti za zadetek niso priigrali in prvi polčas se je zaključil brez zadetkov.
V 47. minuti je podajo Jaše Martinčiča slabo končal Ante Kuliš, ki je streljal po sredini, Čadež pa je z nogo ubranil zanesljiv zadetek.
V 74. minuti je mariborski sodnik Nejc Gergič dosodil prosti strel za Bistričane, ki ga je izvedel Jaša Martinčič. Odlično odmerjen strel Martinčiča, ki je streljal s kakšnih 23 metrov, je končal v prečki novomeškega vratarja, izid pa je ostal nespremenjen. Kazen je prišla le štiri minute kasneje, ko so gostje brez težav prodirali po levi strani. Po podaji v sredino je neoviran ostal Kapitanović in s strelom v desni spodnji kot Krki priboril tri zlata vredne točke. 
Gostje so sedaj s 40 točkami na 3.mestu, za vodilno Rogaško pa zaostajajo 6 točk. Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so ostali pri 21 točkah, ki jih uvrščajo na 12. mesto.
V prihodnjem krogu četo Gorana Stankovića čaka vnovičen dvoboj z Dolenjci, saj bodo gostovali v Krškem, ki s 15 točkami zaseda zadnje, 16. mesto.

Napisal: Damijan DRAME