Jaša Martinčič z dvema zadetkoma preskočil Krko

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so danes v 20. krogu 2. SNL gostili ekipo Krke iz Novega mesta in prepričljivo slavili s kar 3:0. 

Junak dvoboja je bil Jaša Martinčič, ki je novomeškega vratarja Luko Čadeža ugnal dvakrat. Tretji zadetek je dosegel Azer Kozić in postavil končni izid srečanja.

Za razliko od srečanja z Dravinjo, smo tokrat videli povsem drug obraz Bistričanov. Trener Simon Dvoršak je med tednom dodobra premešal sestavo in (tokrat) dobil zmagovalno ekipo, ki je dominirala domala skozi celotno srečanje.

Po nekaj zamujenih priložnostih je v 39. minuti goste s svojim prvim zadetkom na srečanju načel Martinčič. Po dosojenem indirektnem strelu je sijajno streljal in zadel desni zgornji kot gostujočih vrat.

V 54. minuti je Martinčič dosegel še svoj drugi zadetek na srečanju, potem ko je bil natančen iz najstrožje kazni.

Po drugem zadetku je Krka dokončno usahnila in bistriški nogometaši so si priigrali kar nekaj priložnosti za povišanje vodstva, a svojo je izkoristil le Kozić. Bosanski nogometaš je po podaji z desne strani s 5 metrov zanesljivo zadel desni spodnji kot Čadeževih vrat.

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so z deseto letošnjo zmago s 33 točkami ostali na 6. mestu, gostje iz Novega mesta pa so z 21 točkami ostali na 12. mestu. Štiri srečanja še bodo odigrana v nedeljskem popoldanskem terminu.

Bistričani bodo v prihodnjem krogu znova igrali na domačem igrišču, na nasprotni strani pa bo stala ekipa kranjskega Triglava. Gostje so na lestvici s točko več na 5. mestu.

Damijan DRAME