KAPETAN JAŠA MARTINČIČ Z DESETIM LIGAŠKIM ZADETKOM SEZONE POSKRBEL ZA ZMAGO

NK Kety Emmi & Impol Bistrica : ND Beltinci 1:0 (0:0)

NK Kety Emmi & Impol Bistrica: Fridrih, Drevenšek, Zajšek, Rozman, Gobec (71′ Tavares), Adžibaba, Kozić (71′ Kuliš), Martinčič (79′ Horvat), Ibrahim, Pesjak (89′ Justinek), Kapun (79′ Borovnik). 

V 27. krogu 2. SNL so nogometaši NK Kety Emmi & Impol Bistrica doma pričakali ekipo iz Beltincev, ki je med tednom v polfinalu izpadla iz pokala Pivovarne Union. Enajsterica, ki jo je na igrišče poslal trener Goran Stanković, je v tekmo vstopila z željo, da doma ostanejo tri točke. Že v prvi minuti srečanja je lepo priložnost za vodstvo zapravil Kozić, njegov strel je gostujoči vratar obranil. Prvi polčas je v nadaljevanju minil brez pravih priložnosti za zadetek. V drugem polčasu so najprej zapretili gostje, vendar je njihovo vodstvo z izjemno obrambo preprečil domači vratar Primož Fridrih, ki se je na drugo ligaške zelenice vrnil po poškodbi. V 52. minuti srečanja pa lep protinapad Bistričanov, ko se je iz sredine igrišča z žogo sam proti golu podal kapetan Jaša Martinčič in hladnokrvno zatresel mrežo Beltincev. Po vodilnem zadetku so Bistričani imeli še dve lepi priložnosti za povišanje vodstva, a jim zadetka ni uspelo doseči. Beltinčani so si do konca tekme pripravili še eno zrelo priložnost za izenačenje, vendar se je spet izkazal Primož Fridrih. 

Po tekmi je nekaj misli strnil junak srečanja Jaša Martinčič.

»Mislim, da smo danes odigrali dobro tekmo. Od začetka srečanja smo imeli tekmo pod kontrolo, gostom nismo dovolili, da bi razvili svojo igro. Vesel sem, da je končno stekla tudi igra v napadu, z malo sreče bi lahko dosegli še kakšen gol več. Vzamemo seveda tudi zmago z 1:0 in že pogledujemo naprej proti naslednji nedelji, ko nas čaka zahtevno gostovanje v Tolminu.«

Po odigranih 27. krogih 2. SNL varovanci trenerja Gorana Stankovića ostajajo močno zasidrani na 7. mestu, na katerem bodo tudi skoraj zagotovo končali sezono. V naslednjem krogu Bistričani odhajajo na gostovanje v Tolmin, kjer bodo poskušali prvič v spomladanskem delu povezati dve zaporedni zmagi.

ANŽE SOBOČAN

foto: D.Vezjak