Kapun rešil točko v 95. minuti

Kety Emmi Bistrica – Podvinci  2:2 (1:0)

Slovenska Bistrica, Športni park Slovenska Bistrica, gledalcev: 200. Sodniki: Čontala, Sužnik, Tušak.

Strelci: 1:0 Bračko N. (39), 1:1 Orovič (61.), 1:2 Ziko Zajko (66./11-m), 2:2 Kapun (94.)

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Vidmar, Bračko N., Polegek, Bajraj, Kovačič, Dvoršak, Jevšenak, Lovenjak.

Trener: Simon Dvoršak

Iztekal se je 5 minutni sodnikov dodatek, ko je z leve strani preigraval Enej Kapun ter z levico poslal žogo v desni spodnji kot odličnega vratarja gostov, Tiborja Cajnka ter Bistričanom priskrbel točko, za katero se kaj lahko izkaže, da bo ob koncu sezone imela velik pomen.

Nogometaši Kety Emmija so po porazu v prejšnjem krogu proti Dravinji tokrat gostili ekipo Podvincev, ki se je pred srečanjem nahajala na 10. mestu prvenstvene tabele.

Srečanje se je pričelo z začetnim udarcem, ki ga je izvedla poslanka DZ Republike Slovenije, mag. Karmen Furman. 

Nogometaši Kety Emmija so imeli v 1. polčasu več od igre ter narekovali ritem srečanja. Že v 9. minuti je imel imenitno priložnost Luka Lovenjak, ki je prestregel žogo ter se znašel iz oči v oči s Cajnkom, ta pa je strel ubranil. V 20. minuti je s strelom z 20 metrov poskusil Murat Bajraj, a je Cajnko zaustavil tudi njegov strel. V 39. minuti so se končno razveselili tudi gledalci na tribunah ter navijaška skupina Attems Boys, saj se je končno zatresla tudi gostujoča mreža. Nejc Bračko se je z s 16 metrov odločil za strel ter zadel desni spodnji kot tokrat nemočnega Cajnka in postavil izid prvega polčasa.

V prvih desetih minutah nadaljevanja srečanja so nogometaši Kety Emmija zamudili priložnost, da bi srečanje dokončno prelomili v svojo korist. 

Najprej je strel Bajraja končal tik ob levi vratnici, v 50. minuti pa je Gabrijel Jevšenak s peto našel Bračka, ki je streljal tik zraven vratnice. Tri minute kasneje se je v obetavni situaciji za zadetek znašel Aljaž Polegek, vendar je strel končal visoko nad vrati.

Pregovor »če ne daš, dobiš« je stopil v veljavo v 61. minuti, ko je popustila zbranost v bistriški obrambi, za goste pa je zadel kapetan Jernej Orovič. Pet minut pozneje je sodnik Čontala iz Oplotnice upravičeno pokazal na najstrožjo kazen za goste, ko je znova nespretno posredovala bistriška obramba. Kazenski strel je v gol spremenil Jan Ziko Zajko in gostje so iz dveh priložnosti prišli na prag presenetljive zmage.

Bistričani so šli na vse ali nič in napadi so se vrstili eden za drugim. V 72. minuti je po podaji s kota žogo za trenutek zamudil Lan Vidmar, v 76. minuti pa je po desni strni sijajno prodrl Ferčič, a je izenačenje s pravočasnim posredovanjem preprečil Cajnko. V 79. minuti je z glavo streljal Ferčič, vendar je žoga, kot že nič kolikokrat na srečanju, zletela tik mimo gostujočih vrat. V 87. minuti je z leve strani odlično streljal Kapun, vendar je bil junak ponovno Cajnko. Do 95. minute, ko je najboljši posameznik srečanja vendarle prejel še drugi zadetek.

Nogometaši Kety Emmija so po 17. krogih z 42 točkami na 1. mestu, z 10 točkami naskoka nad Koroško iz Dravograda, ki je v nedeljo izgubil v Krškem z 1:3.

V prihodnjem krogu se nam obeta derbi kroga, saj se bo v Dravogradu srečanje prvih dveh ekip na lestvici. Za vse, ki srečanja ne bodo mogli ogledati v živo, bo seveda prenos v živo na kanalu Youtube.

Napisal: Damijan DRAME