KETTY EMMI PO TREH KROGIH NA VRHU LESTVICE

Videm pri Ptuju – Kety Emmi Bistrica 1:3 (1:0)
Videm, Športni park Videm, gledalcev 100. Sodniki: Gergič, Dedić, Šobot.
Strelci: 1:0 Gojzdnik (18.), 1:1 Kapun (68.), 1:2 Kapun (70.), 1:3 Martinčič (91.).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Ljubec, Al. Korošec, Ribič, Bračko, Polegek, Martinčič, Horvat, Šlak.
Trener: Simon Dvoršak

Le 22 minut pred koncem srečanja so domači nogometaši imeli vodstvo in kazalo je, da se Bistričanom obeta prvi prvenstveni poraz v letošnji sezoni, vendar letošnja ekipa Kety Emmija ni ekipa iz preteklih let, temveč ekipa, ki vztraja do zadnjega sodnikovega piska. Tako je bilo tudi minulo nedeljo v Vidmu pri Ptuju.
Enej Kapun je z vstopom na začetku 2. polčasa upravičil zaupanje trenerja Simona Dvoršaka ter v roku treh minut Bistričane iz zaostanka popeljal do vodstva. Kot je v zadnjih srečanjih že običaj, se je v sodnikovem zaključku od nekod pojavil še Jaša Martinčič in s svojim zadetkom podpisal novo zmago Kety Emmija.
Gostitelji so v prvem polčasu izkoristili utrujenost Bistričanov, ki že tretji teden igrajo v ritmu sreda – vikend in povedli z zadetkom Jureta Gojzdnika v 18. minuti. Po strelu s kota je bil v skoku najvišji Gojzdnik in z glavo ukanil Jako Dabanoviča. S tribun se je sicer zdelo, da je šlo za prekršek v napadu, vendar je solidni sodnik Gergič pokazal na center in domači igralci so povedli z 1:0.
Dvoršak se je že na začetku drugega polčasa odločil iz igre potegniti vnovič nerazpoloženega Sebastjana Šlaka, Kapun pa je prvič zadel v 68. minuti. Bistričani so izvedli akcijo na desni strani, kjer je Žan Kovačič s predložkom zaposlil Kapuna. Njegov strel z levico je sprva končal v bloku, vendar se je žoga od bloka ponovno odbila do Kapuna, ki je ponujeno priložnost izkoristil z desnico ter žogo poslal v levi spodnji kot nemočnega vratarja Vidma Tiborja Baniča. Slednji se je v mislih še vedno ukvarjal s strelom Kapuna, ki ga je vnovič premagal le slabi dve minuti kasneje. Tokrat so igralci Kety Emmija akcijo izvedli po levi strani. Predložek na prvo vratnico je izkoristil Kapun ter z strelom v desni zgornji kot poskrbel za dodaten glavobol Baniča, bistriške nogometaše pa popeljal na prag tretje zaporedne prvenstvene zmage. V prvi minuti sodnikovega podaljška je bistriška naveza Amadej Ribič – Nejc Bračko izvedla hitro akcijo na levi strani, predložek v sredino pa je v gol spremenil Martinčič s čudovitim strelom pod prečko. To je bil njegov že četrti letošnji zadetek na treh srečanjih, s čimer si z Galom Grobelnikom iz celjskega Šampiona na lestvici strelcev delita prvo mesto.
Nogometaši Kety Emmija se bodo v sredo v okviru pokala NZS Ptuj na Spodnji Polskavi pomerili z ekipo iz spodnje Polskave, v soboto pa jih čaka novo gostovanje in sicer na Koroškem, kjer se bodo pomerili z ekipo Dravograda.

2. SML – 2. krog: MB Tabor – Kety Emmi Bistrica 0:1 (0:1), strelec za Kety Emmi Bistrica: Anej Albreht (42.),

2. SKL – 2. krog: MB Tabor – Kety Emmi Bistrica 3:0 (1:0),

U – 15 – 5. krog: Fortis Jarenina – Kety Emmi Bistrica 1:0 (0:0).

Napisal: Damijan DRAME