KETTY EMMI V CELJU POVOZIL ŠAMPION

Šampion – Kety Emmi Bistrica 1:4 (0:1)
Celje, stadion Olimp Celje, gledalcev 12. Sodniki: Rađević, Horvat, Šobot.
Strelci: 0:1 Horvat (20.), 0:2 Bračko (47.), 0:3 Martinčič (50.), 1:3 Mihalič (55./11-m), 1:4 Martinčič (81.).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, An. Korošec, Rozman, Al. Korošec, Ribič, Bračko, Polegek, Martinčič, Horvat, Šlak.
Trener: Simon Dvoršak

Bistriški nogometaši igrajo v peklenskem tempu, saj si tekme sledijo vsake tri dni. Med tednom so odigrali finale pokalnega tekmovanja MNZ Ptuj ter po dobri predstavi nesrečno klonili proti ptujski Dravi z 0:1. Ob tem gre omeniti, da so Bistričani kljub temu, da so igrali v kombinirani postavi, imeli večjo posest žoge, si pri tem priigrali kar nekaj priložnosti, po katerih bi izid kaj lahko bil v korist Kety Emmija, vendar so izkušeni gostje na koncu vendarle uspeli slaviti z minimalno razliko.
V soboto je bistriške nogometaše čakal neugoden nasprotnik, saj ekipa Šampiona Bistričanom ne »leži«. Celjane v letošnji sezoni vodi Jani Žilnik, nekoč trener NK Celje, v lanski sezoni pa je sedel na klopi velenjskega Rudarja.
Varovanci trenerja Simona Dvoršaka so v srečanju pokazali precej boljšo igro, kot nasprotnik z bleščečim imenom in z golom roka Horvata v 20. minuti povedli z 0:1. Po globinski podaji se je Horvat znašel sam pred vrati Mihe Aravsa ter zanesljivo zadel. Po zadetku si je pri gostiteljih v razmaku 4 minut dva rumena kartona priigral Gašper Veligošek, pri drugem in hkrati izključujočem pa je za nameček zakrivil še kazenski strel. Na srečo igralcev Šampiona je strel Nejca Bračka z bele točke končal v vratnici in se odbil v polje. Bračko se je za zgrešen kazenski strel oddolžil v 47. minuti, ko je po dvojni podaji z Aljažem Polegekom zadel z 10 metrov in Bistričane na začetku drugega dela srečanja popeljal v vodstvo z 0:2. Nogometaši Kety Emmija so se razigrali in le 3minute kasneje zadeli še tretjič. Z desne strani je z natančno merjenim diagonalnim projektilom zadel Jaša Martinčič.
Gostitelji so si najboljšo priložnost priigrali v 54. minuti, ko je nerodno posredoval Sebastjan Šlak in sodnik Rađević je upravičeno pokazal na belo točko. Luka Mihalič je bil zanesljiv izvajalec, vendar bistrških mladeničev to ni zmotilo. Vztrajnost je bila poplačana 9 minut pred koncem srečanja. Po dosojenem prekršku si je Martinčič nastavil žogo in z leve strani z 22 metrov žogo v loku poslal čez živi zid gostiteljev in dosegel še svoj drugi zadetek na srečanju. Hkrati je Martinčič s tremi zadetki na dveh srečanjih trenutno 2. strelec vzhodnega dela 3. snl.
Nogometaši Kety Emmija so po zmagah v uvodnih dveh krogih skupaj z ekipo Koroška Dravograd na vrhu prvenstvene tabele.
V norem ritmu so včeraj popoldan odigrali pokalno srečanje 1. kroga pokala NZS, nasprotnik pa je bila ekipa Tabora iz Sežane, ki jo vodi bivši igralec torinskega Juventusa in italijanski državni reprezentant, Mauro Camoranesi.
V 3. krogu bodo bistriški nogometaši zaradi zasedenosti igrišča v športnem parku gostovali v Vidmu pri Ptuju, kjer se bodo pomerili z ekipo Vidma.

2. SML – 1. krog: Kety Emmi Bistrica –Krško 0:4 (0:0),

2. SKL – 1. krog: Kety Emmi Bistrica – Krško 0:3 (0:2),

U – 15 – 4. krog: Kety Emmi Bistrica – Fužinar 2:0 (2:0), strelci za Kety Emmi Bistrica: Kert (10./ag), Rec (26.).

Napisal: Damijan DRAME