KETY EMMI BISTRICA NA ŠLAKOV POGON DO ZMAGE NAD DRAVINJO

Kety Emmi Bistrica – Dravinja 4:2 (2:0)
Slovenska Bistrica, športni park v Slovenski Bistrici, gledalcev 200. Sodniki: Gergič, Karmel, Perger.
Strelci: 1:0 Šlak (21.), 2:0 Korošec (30.), 2.1 Poljanec (48.), 2:2 Poljanec (54.), 3:2 Šlak (56.), 4:2 Šlak (72.).
Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Ljubec, Al. Korošec, Ribič, Bračko, Polegek, Martinčič, Šlak, Kovačič.
Trener: Simon Dvoršak

Sebastjan Šlak je veliki junak srečanja z Dravinjo in s tremi zadetki bistveno pripomogel k nadaljevanju niza zmag, ki je trenutno na številki 7.
V sosedskem obračunu smo videli dinamičen nogomet, v katerem so gledalci videli kar šest zadetkov. Bistričani so bili precej aktivnejši kot gostje in priložnosti so se vrstile ena za drugo. Že v 4. minuti je Alen Korošec s podajo zaposlil Šlaka, a je njegov udarec z glavo zletel mimo leve vratnice. Dve minuti kasneje se je za strel z desne strani odločil Aljaž Polegek, vendar je bil uspešnejši vratar Dravinje Gregor Fink in strel ubranil. V 20. minuti so gledalci skočili, misleč, da je strel Nejca Bračka končal v golu, vendar se je zatresel zgolj zunanji del mreže. Minuto kasneje so bistriški nogometaši vendarle zadeli v polno. Bračko je z desne strani poslal lep predložek v konjiški kazenski prostor, kjer je Šlak z volejem sprejel darilo in neubranljivo zadel desni spodnji kot gostov. Že 4 minute kasneje je agilni Bračko prodrl po levi strani ter videl prostega Jašo Martinčiča, a je tudi on zadel le zunanji del mreže. Drugi zadetek je visel v zraku, dočakali pa smo ga v 30. minuti. Korošec je lepo povlekel žogo z leve na desno stran ter se s kašnih 18 metrov odločil za diagonalni strel in zadel za prednost dveh zadetkov. Nogometaši Dravinje so do prve priložnosti prišli v 39. minuti, ko je z desne strani lepo streljal Davorin Gosak, vendar je žoga na srečo Bistričanov končala tik ob levi vratnici. V42. minuti je s strelom poskusil Jan Poljanec, vendar je streljal preko gola.
V drugem polčasu so igralci Dravinje pričeli igrati precej bolje in kmalu kaznovali lagodnejši pristop varovancev Simona Dvoršaka. V zmedi v bistriškem kazenskem prostoru se je najbolje znašel Poljanec in v 48. minuti zadel levi spodnji kot vrat Jake Dabanoviča ter Dravinjo ponovno vrnil v igro. V 50. minuti so bili gostje blizu izenačenja, ko je poskusil odlični Žan Ramšak, a so centimetri bili ponovno na strani Bistričanov. Bistričanom nikakor ni steklo, kar so izkoristili gostje in v 54. minuti vendarle uspeli izenačiti. Po podaji z desne strani je najvišje skočil odlični Poljanec ter zadel levi spodnji kot. S tribun se je zdelo, da se je Poljanec naslonil na obrambnega igralca Kety Emmija, vendar je piščalka mariborskega sodnika Gergič ostala nema. Po izenačenju so bistriški nogometaši vendarle prišli do zraka in se uspeli zbrati, kajti pričele so se minute, ko do izraza pride vztrajnost in bistriška trma. Neumorni Žan Kovačič je z leve strani poslal visok predložek na drugo vratnico, Šlaku pa je preostalo le, da se z udarcem z glavo še drugič na srečanju vpiše med strelce. Po tretjem zadetku so nogometaši Kety Emmija dobili krila ter krenili o četrti zadetek, saj bi gostom bilo težko doseči še dva zadetka. V 59. minuti je z leve strani streljal Šlak, vendar je tudi njegov strel končal nekaj centimetrov od gostujočih vrat. V 65. minuti je zagrozil ponovno Ramšak, vendar brez spremembe izida. Martinčič je imel lepi priložnost v 68. minuti, vendar se je vse skupaj končalo le s kotom. Martinčič se je odkupil v 72. minuti, ko je podal z leve strani, Šlak pa je dosegel še svoj tretji zadetek in Finka prisilil, da je še četrtič pobral žogo iz svojih vrat.
Odlično srečanje, ki je popolnoma upravičilo naziv derbi kroga, je tako pripadlo igralcem Kety Emmija, ki po sedmih krogih niso oddali niti točke in se z 21 točkami seveda nahajajo na vrhu lestvice. Pred drugo in tretje uvrščenimi Rogaško oz. Zrečami imajo pet točk prednosti. Igre, katerim smo v letošnji sezoni priča, so pravo vabilo za ogled tekem, ki so pred nami. Prva priložnost bo že to soboto, ko bo na sporedu nov derbi, saj bodo Bistričani v športnem parku gostili Zreče.

2. SML vzhod, 6. krog: Vipoll Veržej – Kety Emmi Bistrica 3:1 (1:1), strelec za Kety Emmi Bistrica: Trajbarič (22./ag),

2. SKL vzhod, 6. krog: Vipoll Veržej – Kety Emmi Bistrica 4:0 (2:0),

U-15, 10. krog: Kety Emmi Bistrica – Maribor 0:6 (0:5).

Napisal: Damijan DRAME