KETY EMMI BISTRICA SLAVILA TUDI V ŠMARJU

Šmarje pri Jelšah – Kety Emmi Bistrica 0:5 (0:2)
Šmarje pri Jelšah, Športni park Šmarje pri Jelšah, gledalcev 60. Sodniki: Lackovič, Ogrin, Marin.
Strelci: 0:1 Šlak (28.), 0:2 Kovačič (34.), 0:3 Bračko (70.), 0:4 Rozman (80.), 0:5 Pušnik (83.).
Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Ljubec, Al. Korošec, Ribič, Bračko, Polegek, Martinčič, Šlak, Kovačič.
Trener: Simon Dvoršak

Bistriški nogometaši so v 6. krogu 3. snl vzhod gostovali v Šmarju pri Jelšah, kjer so prepričljivo slavili in s popolnim točkovnim izkupičkom ostali na prvem mestu prvenstvene tabele.
Povedli so v 28. minuti, ko je podajo Jaše Martinčiča z leve strani na drugo vratnico izkoristil Sebastjan Šlak ter zadel zadel za 0:1. Le šest minut kasneje so nogometaši Kety Emmija vodili z 0:2. Po odlični kombinaciji na desni strani med Bračkom, Polegekom in Marcelom Pušnikom je slednji podal na drugo vratnico, kjer je Šlak s povratno žogo v sredino zaposlil Žana Kovačiča, kateremu ni bilo težko pospraviti žoge v prazno mrežo gostiteljev.
Prvi del drugega polčasa je minil v mirni igri brez priložnosti, v 70. minuti pa je bilo srečanje dokončno odločeno. Nejc Bračko je prejel žogo z leve strani in po preigravanju fantastično zadel desni spodnji kot nemočnega vratarja Šmarja Nejca Travnikarja. V 80. minuti je po strelu s kota z glavo zadel rok Rozman, v 83. minuti pa so Bistričani dosegli še peti zadetek. Le nekaj sekund zatem, ko je v igro vstopil Nejc Pušnik, so nogometaši Kety Emmija izvajali skrajšan, po katerem je Pušnik s prekrasnim volejem še petič popolnil mrežo igralcev Šmarja.
Z novo zmago so Bistričani z 18 točkami trdno na prvem mestu prvenstvene tabele. Včeraj popoldan so odigrali pokalno srečanje MNZ Ptuj, kjer so se pomerili z ekipo iz Markovc, v 7. krogu pa doma gostijo ekipo Dravinje. Derbi ekip iz sosednjih občin bo na sporedu v soboto, 3. oktobra, s pričetkom ob 15:30 uri v športnem parku v slovenski Bistrici.

Napisal: Damijan DRAME