KETY EMMI BISTRICA TUDI PO PETEM KROGU S POPOLNIM IZKUPIČKOM

Kety Emmi Bistrica – Korotan Prevalje 3:0 (0:0)
Slovenska Bistrica, Športni park Slovenska Bistrica, gledalcev 100. Sodniki: Fridl, Radusinović, Plavše.
Strelci: 1:0 Kovačič (66.), 2:0 Bračko (71.), 3:0 Martinčič (86.).
Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Ljubec, Al. Korošec, Ribič, Bračko, Polegek, Martinčič, Šlak, Kovačič.
Trener: Simon Dvoršak

Dan, ko so bile oči Slovenk in Slovencev uprte v odločilni dan znamenitega Tour de Francea, kjer sta Tadej Pogačar in Primož Roglič pisala zgodovinski preobrat, so bistriški nogometaši v 5. krogu gostili še drugega koroškega ligaša, ekipo Korotana iz Prevalj. Šesto uvrščena ekipa dosedanjega poteka prvenstva se je dobro upirala prvih 60 minut, vendar je to do sedaj uspelo vsem ekipam. In vsi so konec tekme igrišče zapuščali sklonjenih glav. Simon Dvoršak je, kot po pravilu v 67 minuti, iz igre potegnil Sebastjana Šlaka, namesto njega pa je vstopil Enej Kapun, ki je le štiri minute po vstopu odlično podal za drugi zadetek Bistričanov. Gostje so se osredotočili na hitre protinapade, ki pa jih je bistriška obramba vselej uspela zaustaviti. Priigrali so si zgolj dve priložnosti. Prvo so imeli po kotu v 28. minuti, ko je z leve strani v bližnji kot streljal kapetan Korotana Tin Küzma, a je bil na mestu Jaka Dabanovič. Do druge, in hkrati zadnje, so Korošci prišli v 73. minuti, ko je z glavo streljal Grega Triplat, sicer s 6 zadetki najučinkovitejši strelec prvenstva, a je Dabanovič strel brez težav zaustavil.
Žan Kovačič je svojo dobro igro proti Korotanu kronal z zadetkom v 66. minuti, potem ko je po levi strani odlično prodrl Jaša Martinčič ter zaposlil Kovačiča, ki je z leve strani rutinsko poslal žogo v levi spodnji kot. Le pet minut kasneje je Kapun z desne strani poslal predložek v gostujoči kazenski prostor, kjer je svojo priložnost z natančno odmerjenim strelom z glavo izkoristil Nejc Bračko in jo neubranljivo poslal v desni zgornji kot. Štiri minute pred koncem je na sceno ponovno stopil Martinčič in iz leve strani iz obrata poslal močan strel v desni spodnji kot ter dokončno zapečatil usodo bivšega prvoligaša iz Koroške. Martinčič in Bračko sta s petimi zadetki v dosedanjem poteku prvenstva na tretjem mestu lestvice strelcev.
Nogometaši Kety Emmija so seveda na vrhu prvenstvene lestvice, saj so edini v uvodnih petih krogih zbrali maksimalno število točk.
V 6. krogu bodo gostovali v Šmarju pri Jelšah. Šmarčani so minuli vikend gostili igralce Dravinje in doma klonili z 1:3 ter se z eno zmago in tremi porazi nahajajo na predzadnjem, enajstem, mestu.

2. SML – 4. krog: Šmartno 1928 – Kety Emmi Bistrica 2:3 (1:2), strelci za Kety Emmi Bistrica: Tibor Roj (14.), Vito Draganić (18.), Rožle Slaček (84.),

2. SML – 4. krog: Šmartno 1928 – Kety Emmi Bistrica 2:3 (1:2), strelci za Kety Emmi Bistrica: Tibor Roj (14.), Vito Draganić (18.), Rožle Slaček (84.),

U – 15 – 7. krog: Rudar Velenje – Kety Emmi Bistrica 10:0 (5:0).

Napisal: Damijan DRAME