Kety Emmi & Impol Bistrica odlično začeli v 2. ligi

NK Dekani : NK Kerty EmmI & Impol Bistrica 0:1 (0:0) strelec Mateo Koprivc (83′), NK Kety Emmi & Impol Bistrica: Dabanovič. Pirtovšek, Rozman, Vidmar, Klašnja, Bračko, Havelka (Kujović 89′), Panić (Kapun 73′), V.Panić (Ferčič 59′), Džumhur (Koprivc 73′), Šlamberger;

Nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice so v soboto v debiju v 2. SNL gostovali v Dekanih, kjer so se pomerili z ekipo Jadrana. Junak dneva je postal Mateo Koprivc, ki je z zadetkom v 83. minuti Bistričanom poskrbel za prve točke v letošnjem prvenstvu.

Bistričani so v srečanje stopili s težkimi nogami, kar je razumljivo, saj so v 2. ligi nastopili prvič. Kljub terenski iniciativi si igralci Jadrana, ki jih trenira dolgoletni igralec Gorice, Kopra in Olimpije Alen Ščulac, niso priigrali nobene priložnosti. Z odmikom srečanja so nogometaši Kety Emmija & Impola postajali vse boljši in nadzor srečanja postavili pod svoje okrilje. Do konca prvega polčasa so si priigrali tudi tri priložnosti, a sta bila Vanja in Tai Matea Panić nenatančna in prvi polčas se je končal brez zadetkov.

V 2. polčasu so bili Bistričani absolutno boljši nasprotnik. Po hitrih menjavah napadalcev so si varovanci Franca Fridla priigrali tudi nekaj priložnosti, sadove pa je obrodila šele priložnost v 83. minuti, ki jo je izkoristil Mateo Koprivc. Rok Rozman je podal do Roka Ferčiča, ta pa je našel prostega Nejca Bračka, ki je poslal predloženo v kazenski prostor Jadrana, kjer je najvišje skočil Koprivc in z glavo zadel sam zgornjo kot nemočnega Darka Gabrića. V 86. minuti je imel še eno priložnost, vendar je ostalo pri minimalnem vodstvu Kety Emmija & Impola Bistrice, kar je zadostovalo za krstno zmago v drugoligaški konkurenci. 

V 2. krogu bodo bistriški nogometaši gostili ekipo Rolteka iz Doba. Srečanje bo v soboto, 6. avgusta, ob 17.30 na stadionu v športnem parku Slovenska Bistrica.

Napisal: Damijan DRAME