Kety Emmi & Impol Bistrica slavila sredi Lendave

Nafta 1903 – Kety Emmi Bistrica  0:2 (0:2)

Lendava, Športni park Lendava, gledalcev 300. Sodniki: Jerič, Švarc, Gerkman.

Strelci: 0:1 Bračko (6.), 0.2 Martinčič (20.).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Rozman, Vidmar, Klašnja, Bračko (Dvoršak), Martinčič (od 71. Koprivc), Havelka, Ploj, Šlamberger, Pabić T.M. (od 65. Ferčič), Maher (od 90. Kujović).

Trener: Franc Fridl

Jaša Martinčič je v 20. minuti izkoristil napako domačega vratarja Agostona Almosa Kissa, ki je zapustil svoja vrata, se dokopal žoge pred madžarskim vratarjem ter s čudovitim lobom s 35 metrov zadel prazna vrata in vodstvo Bistričanov povišal na 2:0.

Nogometaši Kety Emmija & Impola so prišli v vodstvo že v 6. minuti, ko je mrežo Kissa zadel Nejc Bračko. Po podaji v kazenski prostor Nafte je z glavo streljal Tai Matea Panić in stresel domačo prečko, od koder se je žoga odbila v polje, kjer je bil najbolje znašel Bračko in žogo pospravil v domačo mrežo.

Bistričani so v srečanju 11. kroga 2. snl gostovali v Lendavi, kjer so se v petkovem popoldnevu pod reflektorji pomerili z domačo Nafto 1903, ki je ob Aluminiju prvi kandidat za napredovanje med prvoligaše. Tokrat je nogometaše Kety Emmija & Impola s klopi vodil pomočnik trenerja Anže Stegne, saj je glavni trener Franc Fridl manjkal zaradi dveh rumenih kartonov. 

V obračun z Bistričani stopili agilneje in iskali priložnost za zgodnji zadetek, vendar so jih bistriški nogometaši presenetili z odprto igro in priložnostmi, svojo nalogo pa je z odliko opravil tudi Jaka Dabanovič.

V drugem polčasu so nogometaši Nafte imeli posest žoge na svoji strani, vendar jim igra ni stekla po njihovih željah. Napadi so bili precej jalovi, poudarek je bil na dolgih podajah v bistriški kazenski prostor, kar je bila seveda voda na mlin gostov. Dabanovič ni imel pravega dela in rezultat se do konca srečanja ni spremenil. 

Srečanje nikakor ni zadovoljilo pričakovanj domače navijaške skupine Gorgone, še posebej, ker so lendavski nogometaši v srečanju z Bistričani doživeli drugi zaporedni poraz, saj so v prejšnjem krogu v Ravnah na Koroškem s 4:3 izgubili proti Fužinarju.

Kaj lahko, da bodo nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice »krivi« za novo menjavo na trenerski klopi. Spomnimo, potem ko so v Slovenski Bistrici gostovali nogometaši Primorja in z Bistričani odigrali 0:0, je klop moral zapustiti primorski trener Igor Božič. Po drugem zaporednem porazu naftarjev, se stolček maje tudi strategu Prekmurcev, Gaborju Boerju. 

Po 11 krogih so bistriški nogometaši s 17 točkami na odličnem 6. mestu. Fantje so v tem obdobju pokazali, da so resnično ekipa, ki obeta, polega tega ne gre zanemariti dejstva, da delujejo kompaktno in da so  – ekipa.

V 12. krog v goste prihaja ekipa Triglava, ki počasi prihaja v stare tirnice. Pred sezono s(m)o jih umeščali med ene od favoritov, vendar so nastopile določene težave, sedaj pa so Gorenjci v 3 krogih zbrali 2 zmagi in vsekakor se nam obeta zelo zanimiv dvoboj. Rezultati nogometašev Kety Emmija & Impola Bistrice so vsekakor dovolj velik magnet za številen obisk tekme, ki bo na sporedu v soboto, 15. oktobra, ob 15.00 uri.

Napisal: Damijan DRAME