Kety Emmi & Impol Bistrica s pokrom zadetkov do 7. mesta

Na krilih odlične igre in zaslužene zmage nad lendavsko Nafto v prejšnjem krogu, so bistriški nogometaši v 28. krogu pričakovali nogometaše Fužinarja iz Raven na Koroškem, s katerimi so imeli neporavnane račune z jesenskega dela prvenstva, ko so prejeli izenačujoč zadetek v 4. minuti sodniškega podaljška.

Kljub precej spremenjeni postavi, ki jo je na igrišče tokrat poslal Goran Stanković, o končnem zmagovalcu ni bilo niti najmanjšega dvoma, kajti na igrišču je igrala le ena ekipa – bistriška. Ob bučni podpori Attems Boys so fantje od sodnikovega žvižga krenili furiozno in bilo je le vprašanje časa, kdaj se bo mreža gostujočega vratarja Ariana Renerja prvič zatresla. Na odgovor ni bilo potrebno dolgo čakati. Nejc Bračko je v 5. minuti sprejel podajo Roka Rozmana ter z rahlim strelom po sredini zagotovil zgodnje vodstvo. Tudi po zadetku so nogometaši  Kety Emmi & Impol Bistrice napadali in iskali še drugi zadetek. Rok Maher je v 26. minuti zadel vratnico, enako kot v 34. minuti na nasprotni strani Davide Jozić. Gostje so si poleg vratnice priigrali priložnost tudi v 11. minuti, ko je po predložku z leve strani mimo vrat Primoža Fridriha z glavo streljal Barnabas Nemeth, to pa je bilo z njihove strani v prvem polčasu vse.

V 38. minuti je Bračko lepo podal do Ante Kuliša, visokorasli Dalmatinec pa je vendarle uspel doseči svoj prvi zadetek za bistriški klub in vodstvo povišal na 2:0. Le 2 minuti kasneje je po podaji Bračka s strelom poskušal Maher, žoga pa se je odbila na levo stran, kjer je Tim Ciganović izkoristil priložnost ter s strelom v desni spodnji kot koroških vrat izid povišal na 3:0. Bračko je v zaključku prvega polčasa vnovič sijajno zaposlil Kuliša, ki je s 5 metrov z glavo dosegel končni izid srečanja.

V drugem polčasu sta mreži ostali nedotaknjeni, bistriški nogometaši pa so si tudi v drugih 45 minutah priigrali kar nekaj priložnosti za zadetek, a so bili Bračko, Jaša Martinčič in Rok Ferčič v zaključku  premalo zbrani, Ferčič pa je v 66. minuti po lepi podaji Martinčiča zadel vratnico.

Do konca prvenstva sta ostala še dva kroga, lestvica pa je zaradi sila majhnih razlik v točkah dobila povsem drug videz.

Kety Emmi & Impol Bistrica je z osmo letošnjo zmago in tekmo več s 35 točkami trenutno na 7. mestu. Do največje spremembe je prišlo na samem vrhu tabele, saj je Aluminij v gosteh s 3:1 ugnal Vitanest iz Bilja. Rogaška je na gostovanju v Ajdovščini do 59. minute vodila z 0.2, a so nato domači nogometaši v 24 minutah kot burja hitro dosegli kar 4 zadetke, prednost Rogaške dveh točk pred Aluminijem pa se je v hipu spremenila v zaostanek ene točke za ekipo iz Kidričevega.

Preostalih pet srečanj bo na sporedu v četrtek.

Napisal: Damijan DRAME