Dabanovič z obranjeno enajstmetrovko priboril točko

Kety Emmi Bistrica – Triglav Kranj 1:1 (0:0)

Slovenska Bistrica, stadion v športnem parku, gledalcev: 300. Sodniki: Novarlić, Perger, Majcen.

Strelci: 1:0 Maher (55.), 1:1 Kregar (63.).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Rozman, Vidmar, Bračko N., Martinčič, Havelka, Ploj, Dvoršak,  Šlamberger, Panić T.M., Maher.

Trener: Franc Fridl

Jaka Dabanovič je v 69. minuti z bravuroznim posredovanjem ubranil najstrožjo kazen, ki jo je izvajal Mark Čeh in popravil svojo napako iz 63. minute, ko je po nepotrebnem zapustil vrata ter pripomogel k izenačenju izida na 1:1.

Čeh je streljal v levi spodnji kot Dabanovičevih vrat, a je bistriški vratar spregledal namero kranjskega krilnega napadalca ter preprečil nov zadetek gostov.

Gostje, ki jih vodi prekaljeni strateg Safet Hadžić, so prišli v Slovensko Bistrico po tretjo zaporedno zmago, s čimer bi sicer odlična ekipa Triglava, ki jo pestijo denarne težave, precej popravila vtis z začetka prvenstva. Po drugi strani je tretjo zaporedno zmago lovila tudi domača ekipa, ki je v preteklem krogu malce presenetljivo v Lendavi ugnala Nafto. 

Nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice so v srečanje krenili pompozneje, a so se gostje kmalu znašli ter vzpostavili ravnotežje na igrišču. Dabanovič je prvič ogrel svoje rokavice v 9. minuti, ko je z 10 metrov streljal Oliver Kregar, ki se je pozneje v srečanju izkazal kot eden najboljših posameznikov Triglava. V 14. minuti so si prvi priložnost priigrali tudi domači nogometaši. Rok Maher in Fran Šlamberger sta izmenjali podaji, katerima je sledil Šlambergerjev predložek z desne strani, a je Tai Matea Panić žogo z glavo slabo zadel in žoga je končala nad gostujočimi vrati.

V prvem polčasu smo videli dinamično in izjemno čvrsto igro obeh ekip. Po enem izmed dvobojev, ki je že mejil na grobost, je igro zaradi poškodbe gležnja moral zapustiti odlični Aljaž Ploj, v igro pa je vstopil Nedim Ljubijankić. V 41. minuti je po podaji z desne strani z 20 metrov streljal Adam Jakupović ter zadel levo vratnico. V izdihljajih prvega polčasa je po gneči v gostujočem kazenskem prostoru preko vrat streljal Jaša Martinčič in prvi polčas se je končal z začetnim izidom.

Pričetek 2. polčasa je pripadel ekipi Franca Fridla, ki je ob polčasu v slačilnici pustil Panića. Slednji ob robustnih igralcih Triglava ni prišel do izraza, v igro pa je vstopil korpulentni Rok Ferčić, kar  se je v igri Bistričanov takoj poznalo. V 53. minuti je po podaji s kota z glavo mimo gola streljal Martinčič, v 55. minuti pa je na tribunah završalo. Po novem kotu je sledila povratna podaja, po kateri je Maher z 20 metrov zadel levi spodnji kot vratarja Luke Čadeža in popeljal bistriške nogometaše do zasluženega vodstva. To so bile bistriške minute. V 60. minuti je z 22 metrov sprožil Nejc Bračko, a je streljal po sredini in Čadež je žogo brez težav ujel. Minuto kasneje je z glavo streljal Lan Vidmar, se je žoga od Triglavove obrambe odbila v kot. V 63. minuti je pomočnik sodnika Damjana Novarlića iz Maribora storil napako, ko ni pokazal na prepovedan položaj. Po prodoru gostov na desni strani je Dabanovič zapustil svoja vrata in po predložku v bistriški kazenski prostor je Kregar z glavo zatresel prazna vrata.

Utemeljeni protesti stroke in igralcev seveda niso obrodili sadov in že 4 minute pozneje je bil Novarlić (znova) v središču pozornosti. Po levi strani je prodiral Kregar ter, kot v 1. polčasu, padel preko noge Roka Rozmana. V situaciji, ki v bistvu ni pomenila nevarnosti za bistriški gol, se je Novarlić, podobno, kot pred letom in pol na »znamenitem« srečanju proti Rogaški, odločil pokazati na najstrožjo kazen. Ob dosojeni enajstmetrovki je bila dovolj zgovorna reakcija trenerja Hadžića, ki je ob sodnikovem pisku samo zamahnil z roko in se obrnil, kot bi se želel opravičiti. Nato je na sceno stopil Dabanovič in popravil svojo napako iz 63. minute. Gostje so imeli v 73. minuti vnovič priložnost, ko je po povratni podaji iz 7 metrov visoko pod oblake streljal Čeh. V 82. minuti je (končno) žogo dobil Ferčič, ki se je odločil za strel, vendar ga je gostujoča obramba pravočasno blokirala. Ferčič se je v skoku odlično kosal z gosti iz Kranja in prava škoda je, da bistriški krilni napadalec na srečanju ni dobil več podaj. V 2.  minuti sodnikovega podaljška je z 23 metrov streljal Jakupović, vendar je Dabanovič vrata ubranil z boksanjem.

Izredno zanimivo srečanje se je končalo z remijem, po katerem so najbrž zadovoljni vsi akterji srečanja.

Gostje so z 11 točkami ostali na 14. mesto medtem ko so nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice z 18 točkami zdrsnili mesto nižje in so na, še vedno odličnem, 7. mestu.

V 13. krogu bodo bistriški nogometaši gostovali v Ravnah, kjer se bodo pomerili z neugodno ekipo Fužinarja. 

Napisal: Damijan DRAME