Kety Emmi Korošce obdaril s sedmico

Kety Emmi Bistrica – Korotan Prevalje 7:0 (2:0)

Slovenska Bistrica, športni park Slovenska Bistrica, gledalcev: 100. Sodniki: Veselič, Perger, Horvat.

Strelci: 1:0 Ferčič (32), 2:0 Kovačič (42/11-m), 3:0 Lovenjak (56) 4:0 Ferčič (57), 5:0 Ferčič (62), 6:0 Vidmar (68), 7.0 Dvoršak (75)-

Kety Emmi Bistrica: Kristovič, Rozman, Vidmar, Polegek (Fridrih), Kovačič (Bozgo), Ferčič, Kapun, Dvoršak, Jevšenak, Lovenjak (Bračko M.), Ljubec (Ribič).

Trener: Simon Dvoršak

Kot so končali, so tudi pričeli. Pisal se je 15. november lanskega leta, ko so nogometaši Kety Emmija v zadnjem jesenskem krogu gostovali v Vidmu pri Ptuju in domače nogometaše odpihnili s sedmimi zadetki. Tokrat so v 1. pomladanskem krogu gostili Korotana iz Prevalj ter vajo ponovili tudi na domačih tleh. S sedmico v gostujoči mreži nekdanjih prvoligašev so na najlepši možen način pričeli zaključno fazo projekta, imenovanega 2. liga.

Po začetnih minutah ogrevanja so v 20. minuti s strelom z roba kazenskega prostora poskusili gostje, vendar je strel Lovra Grušovnika končal v varnem naročju domačega vratarja Mihe Kristovića. Bistričani so prišli do prve priložnosti v 28. minuti, ko je po levi strani lepo utekel Rok Ferčič, vendar je njegov strel končal tik ob desni vratnici gostujočega vratarja Aljaža Vidovška.

V 32. minuti so tribune in navijaška skupina Attems Boys videli prvi zadetek na srečanju, ko je Ferčič z desetih metrov zadel desni spodnji kot gostov in Bistričane povedel v vodstvo.

V 42. minuti je bil v središču pozornosti znova robustni Ferčič, ki so ga gostje s prekrškom zaustavili v svojem kazenskem prostoru in mariborskemu sodniku Samu Veseliču ni preostalo drugega, kot pokazati na najstrožjo kazen. Zanesljiv izvajalec je bil Žan Kovačič, ki je z golom kronal svoj povratek v bistriški klub.

V drugem polčasu je že v 47. minuti poskušal Ferčič, a je s 16 metrov streljal naravnost v vratarja Vidovška. 

Bistričani so med 56. in 68. minuto pokazali, kaj v pravem pomenu besede pomeni »Blitzkrieg«, saj so v pičlih 12 minutah dosegli kar 4 zadetke. Najprej je v 56. minuti zadel novinec v vrstah Kety Emmija Luka Lovenjak. Mariborčan je z natančnim strelom s 16 metrov vodstvo povišal na 3:0. Navdušenje se še ni dodobra poleglo, ko je svoj drugi zadetek dosegel Ferčič. Po prodoru na desni strani je  zadel levi spodnji kot gostujočih vrat. Robustni Bistričan je vnovič udaril 5 minut kasneje, ko je enako akcijo uprizoril na drugi strani ter dosegel še svoj tretji zadetek na srečanju.

Bistriški nogometaši so v teh minutah izgledali nezadržno in edino vprašanje je bilo ali bo v gostujoči mreži še končala katera žoga. Kljub petardi v gostujoči mreži, smo do konca srečanja videli še dva zadetka. V 68. minuti je po podaji s kota najvišje skočil Lan Vidmar in z glavo dosegel še šesti zadetek na srečanju. Varovanci trenerja Simona Dvoršaka so imeli izvrstno priložnost za sedmico v 72. minuti, ko je Z desne podal Kristjan Fridrih, vendar je Gal Dvoršak zadel prečko koroških vrat. Dvoršak je na svoj račun vendarle prišel v 75. minuti, ko je zadel iz še v drugo pravilno dosojene enajstmetrovke in postavil končni izid srečanja.

Nogometaši Kety Emmija so z novim trojčkom točk seveda premočno na 1. mestu. Bistričanom so šli na roko tudi nekateri izidi konkurentov, saj je celjski Šampion doma klonil proti okrepljenemu Vidmu s kar 1:4, Dravinja pa je klonila v Krškem proti Posavju z 2:0. Zmagale so Cirkulane, vendar haloške nogometaše ne bi mogli šteti med konkurente, za razliko od Korošcev iz Dravograda, ki so v uvodnem krogu pomladanskega dela v Šmartnem ob Paki ugnali Šmartno 1928 z 1:3.

V prihodnjem krogu bodo bistriški nogometaši gostovali v Slovenskih Konjicah, kjer se bodo pomerili z domačo Dravinjo.

Napisal: Damijan DRAME