Nik Omladič z zadetkom v 80. minuti odločil zmagovalca v Velenju

Rudar Velenje – Kety Emmi Bistrica  2:1 (1:1)

Velenje, Mestni stadion Ob jezeru, gledalcev 250. sodniki: Tozan, Habibović, Knafelc.

Strelci: 0:1 Havelka (13.), 1:1 Pejović (44), 2:1 Omladič (80.).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Rozman, Vidmar (od 40. Dvoršak), Klašnja, Bračko, Martinčič, Havelka, Ploj (od 84. Panić V.), Šlamberger, Panić T. M. (od 57. Ferčič), Maher.

Trener: Franc Fridl

Nik Omladič, nekdanji slovenski reprezentant, je v 80. minuti izkoristil napako bistriške obrambe ter zadel za tretjo zmago velenjskega kluba v zadnjih štirih srečanjih.

V zanimivi končnici smo videli odprto srečanje obeh ekip z željo po zadetku, ki bi enim prinesel potrditev zmage, drugim pa točko, s katero bi bili Bistričani vsekakor (pre)zadovoljni.

V 14. krogu so nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice gostovali v Velenju, kjer so se pomerili z Rudarjem, ki je menjavi trenerja v rezultatskem vzponu. Vsekakor ima v tem vzponu velike zasluge prav Omladič, ki je s svojo agilnostjo med knape vnesel dozo izkušenosti, strpnosti ter sposobnost, da najmanjšo priložnost izkoristi za zadetek.

Začetek srečanja je pripadel bistriškim nogometašem, ki so si prvo priložnost priigrali že v 6. minuti, ko se je sam pred Duje Biukom znašel Nejc Bračko, vendar je streljal preko velenjskih vrat. Precej bolj natančen je bil v 13. minuti Niko Havelka, ki je z roba kazenskega prostora zadel Biukovo mrežo ter kronal boljšo igro gostov, ki so se po zadetku podzavestno pričeli zaustavljat. V 18. minuti se je prvič izkazal Jaka Dabanovič, ki je bil z naskokom najboljši posameznik kipe Franca Fridla ter ubranil strel Omladiča. Dabanovič je bil znova v središču pozornosti v 22. minuti, ko je v situaciji ena na ena znova odšel kot zmagovalec. Gostitelji so iskali zadetek, s katerim bi se vrnili v srečanje, medtem pa je v vrstah Bistričanov poškodbo staknil steber obrambe Lan Vidmar, ki je zaradi poškodbe moral zapustiti igrišče. Vidmarja v prihodnjem krogu gotovo ne bo na igrišču, saj je še pred poškodbo prejel rumeni karton. Namesto Vidmarja je v igro vstopil Gal Dvoršak. Po nekaj zaporednih strelov s kota za domače nogometaše je po enem izmed njih gnečo v kazenskem prostoru Bistričanov izkoristil Nikola Pejović in tik pred koncem prvega polčasa izid poravnal na 1:1.

V drugem polčasu so gostitelji nadaljevali z napadi, nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice pa so igrali brez tiste značilne doze agresivnosti, s katero bi ohranjali enakovrednost v igri. Po menjavi Tai Matee Panića z Rokom Ferčičem v 57. minuti, je pritisk knapov nekoliko popustil, a so domači nogometaši le 10 minut pred koncem dosegli še drugi zadetek, s katerim so prišli do (zaslužene) zmage. Po napaki domače obrambe je Omladič s strani prejel podajo, katero je s strelom po tleh vendarle uspel ugnati Dabanoviča.

Z novim paketom točk so nogometaši Rudarji po lestvici napredovali na 6. mesto. Le mesto za njimi so Bistričani, obe ekipi pa imata na svojem kontu 19 točk.

Po dveh zaporednih gostovanjih bistriške nogometaše čakata dve domači srečanji. Prva bo na sporedu v soboto 5, novembra, ko v Slovensko Bistrico prihajajo odlični Beltinci

Srečanje se bo pričelo ob 14. 00 uri.

Napisal: Damijan DRAME