Kosić z dvema zadetkoma popeljal Beltinčane do zmage

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so v 12. krogu 2. SNL gostovali v Beltincih in morali priznati premoč vodilni ekipi letos nega prvenstva. Prekmurci so bili boljši nasprotnik ter zmagali s 3:0. Strelca zadetkov za Beltince Klimo Tratnjek sta bila Filip Kosić v 30. minuti ter 69. iz enajstmetrovke in Luka Sočić v 34. minuti

Filip Kosić je bil prvo ime dvoboja 12. kroga 2. SNL, ko sta se v Beltincih pomerili domača ekipa Beltinci Klima Tratnjek ter Kety Emmi & Impol Bistrica. Gostitelji so terensko iniciativo kronali v 30. minuti, ko se je po mlaki obrambi Bistričanov do žoge dokopal Kosić ter s prekrasnim strelom z roba kazenskega prostora žogo poslal v desni zgornji kot nemočnega Kristijana Župića. Že štiri minute pozneje so Prekmurci boljšo igro kronali z drugim zadetkom, ki ga je dosegel Luka Sočič. Zadetku je botrovala tudi medla reakcija bistriške obrambe, ki je pozabila na Sočiča, le ta pa je neoviran streljal v desni spodnji kot Župića in prednost povišal na dva zadetka.

V 69. minuti je Kosić dosegel svoj peti zadetek v letošnji sezoni. Glavni sodnik srečanja Amel Begič je prekršek Domna Zajca nad Jan Brunom Kraljem v bistriškem kazenskem prostoru upravičeno označil kot najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Kosić. Že minuto kasneje se je Begič znova oglasil in dosodil najstrožjo kazen, tokrat za bistriške nogometaše. Domači vratar Stefan Močić je s prekrškom zaustavil Chidero Nwogo, vendar je strel Jaše Martinčiča Močić ubranil.

Z novo zmago so nogometaši Beltincev s 26 točkami na vrhu prvenstvene lestvice, Bistričani pa so s 17 točkami na še vedno odličnem 6. mestu.

Nova priložnost za točke bo že to soboto, ko v Slovensko Bistrico prihaja ekipa Tolmina, ki je doslej zbrala 8 točk, kar jih uvršča na predzadnje mesto. Tekma bo na sporedu ob 15:00 uri.

Damijan DRAME