Kuliš in Horvat zadela za zmago v Ljubljani

Kety Emmi & Impol Bistrica: Deronja, Zajšek, Rozman, Adžibaba, Kozić (od 64. Križnik), Martinčič, Borovnik (od 82. Bukovec), Olamide, Pesjak (od 64. Horvat), Kapun (od 64. Gobec), Kuliš (od 82. Tavares).

Brin Horvat je s svojim drugim prvenstvenim zadetkom zapečatil sobotno usodo Ilirije, ki je z novim porazom korak bližje dnu lestvice.

Bistriški nogometaši so v 23. krogu 2. SNL gostovali pri Iliriji, ki je po tihem upala na presenečenje in kakšno točko, ki bi jim pomagala v bitki za obstanek, a so bili nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice pretrd oreh. Goran Stanković, ki se je med tednom vrnil na svoje delovno mesto ter znova prevzel dolžnosti glavnega trenerja, proti bivšemu klubu ni imel milosti. Z ofenzivno naravnano enajsterico, so bili Bistričani skozi vso srečanje boljši nasprotnik ter povedli v 13. minuti preko Ante Kuliša. Visokorasli Dalmatinec je po podaji zadel z glavo ter poskrbel za mirnejše nadaljevanje srečanja. Bistričani so si priigrali še nekaj priložnosti za zadetek in povišanje vodstva, a je potrditev zmage prišla v 67. minuti, ko je s  strelom s 16 metrov za veselje na bistriški klopi poskrbel Horvat.

Z novo zmago so bistriški nogometaši po nepopolnem krogu s 36 točkami na 6. mestu. Stanje na vrhu lestvice ostaja nespremenjeno, saj so si nove zmage priigrali tako Nafta, kot Beltinci in Primorje. Osem krogov pred koncem je na vrhu Nafta z 48 točkami, štiri manj so zbrali Beltinčani, Primorje pa je z 42 točkami na 3. mestu.

V 23. krogu bodo varovanci trenerja Stankovića gostili ekipo Gorice. Srečanje bo na sporedu v soboto, 30. marca 2024, s pričetkom ob 15:30 uri.

Damijan DRAME