MARCOS TAVARES DO PRVENCA V DRESU BISTRICE

NK Kety Emmi & Impol Bistrica: Deronja, Rozman, Križnik (88′ Drevenšek), Gobec (65′ Tavares), Adžibaba, Martinčič (88′ Justinek), Borovnik (46′ Kapun), Ibrahim, Pesjak, Horvat (46′ Kozić), Kuliš

V soboto 6. aprila so nogometaši Bistrice v 24. krogu 2. SNL gostovali v Ravnah na Koroškem pri NK Fužinar. Tekma se ni začela po načrtih Bistričanov, saj so domačini povedli že v 5. minuti srečanja, ko se je po napaki obrambe, 1 na 1 z vratarjem Deronjo znašel hitronogi Ikenna Divine Igwe, ki je dosegel že 7. ligaški zadetek to sezono. Bistričani so nato v dokaj izenačeni in trdi tekmi lovili izenačenje, vendar si le tega v prvem polčasu niso uspeli priigrati. V drugem polčasu je trener Goran Stanković z menjavami osvežil ekipo in s tem dvignil intenziteto igre. V 83. minuti srečanja je po podaji Kozića, s strelom v spodnji vratarjev levi kot, mrežo domačinov zatresel Marcos Tavares. Tavares je s svojim prvencem v dresu Bistrice poskrbel, da smo se domov vrnili z novo osvojeno točko.

Po tekmi je nekaj misli strnil junak srečanja Marcos Tavares.

” Presrečen sem, da sem zadel svoj prvi gol v dresu Bistrice, ter da sem z njim pomagal ekipi do pomembne točke v gosteh. Upam, da bom v preostanku sezone s svojo dobro igro in zadetki pomagal ekipi, pri borbi za čim višja mesta. ” 

Po 24. krogu varovanci trenerja Gorana Stankovića ostajajo na 7. mestu. Na vrhu Lestvice ostaja Nafta, ki si je sicer v tem krogu privoščila poraz proti ekipi Tolmina. V naslednjem krogu v Bistrico prihaja Primorje, ki se še vedno spogleduje z uvrstitvijo v 1. ligo. Srečanje bo na sporedu v soboto 13. aprila 2024 ob 15:30 uri.

ANŽE SOBOČAN